11 та 12 грудня у Вінниці за участю представників Міністерства соціальної політики України, представників органів місцевого самоврядування, які працюють в сфері соціального захисту населення, обговорюють складні питання, з якими зустрічаються у своїй роботі. Засідання Секції «Асоціації міст України» з питань соціального захисту населення проходить в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізується спільно з Агентством США з міжнародного розвитку.

Сьогодні, 11 грудня, люди які працюють в сфері соціального захисту населення, обговорюватимуть питання, які стосуватимуться їхньої роботи у 2018 році. 12 грудня учасники секції АМУ з питань соціального захисту населення відвідають Прозорий офіс «Вишенька», де ознайомляться з роботою працівників департаменту соціальної політики, Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) та Міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді щодо співпраці у наданні якісних соціальних послуг мешканцям міста Вінниці.

«Соціальний захист населення – це один із пріоритетів всіх територіальних громад і місцевого самоврядування в цілому. Ми сьогодні знаходимося у стадії реформ. Основне, щоб вони були корисні нашим громадянам і Україні в цілому. Саме органи соціального захисту покликані зробити це в такий спосіб, аби усім було комфортно. Якщо говорити про місто Вінницю, соціальні послуги надаються у двох Прозорих офісах – «Вишенька» та «Старе місто». Вони щодня приймають близько 800 людей і надають цілий комплекс послуг. Ми намагаємося завжди удосконалювати нашу роботу», - розповіла заступник міського голови Галина Якубович.

 Два дні у Вінниці соціальні працівники обговорюватимуть проблемні питання у своїй роботі

Генеральний директор Директорату сім’ї та соціальної підтримки населення Віталій Музиченко зазначив, що впровадження реформ має відбуватися за підтримки населення. «Ми з вами уже зустрічаємося регулярно і проводимо аналіз того, що відбувається на місцях. Без знання проблематики досить складно написати законодавство, тому таке спілкування досить важливе. Це допомагає вирішувати проблеми у соціальному напрямку. Їх багато у нашій державі, і ми їх здебільшого знаємо і розуміємо як їх вирішувати. Без підтримки населення важко щось зробити», - зазначив Віталій Музиченко.

 Два дні у Вінниці соціальні працівники обговорюватимуть проблемні питання у своїй роботі

Окрім відвідування Прозорого офісу «Вишенька» учасники секції АМУ з питань соціального захисту населення відвідають також виставку-ярмарку авторських виробів майстрів з інвалідністю «Руками створена краса», що наразі проходить у Вінницькій торгово-промисловій палаті, та Міський центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Гармонія».

 Два дні у Вінниці соціальні працівники обговорюватимуть проблемні питання у своїй роботі

«Вінниця по багатьох питаннях є лідером тих процесів, які відбуваються у нашій державі, в тому числі і по вирішенню питань соціального захисту. Сфера соціального захисту дуже важлива, тому за два дні навчання у Вінниці хочу, аби ми обговорили проблемні питання і знайшли шляхи їх вирішення», - зазначив виконавчий директор Вінницького регіонального відділення АМУ Владислав Філатов.



Переглядів: 2161
Поширень: 0