Сьогодні, 12 грудня, Вінницький міський голова Сергій Моргунов зустрівся з освітянами. На засіданні голів профспілкових комітетів закладів освіти міста Сергій Моргунов розповів про роботу виконавчих органів та міської ради у 2017 році, а освітяни ставили питання, які їх цікавили найбільше.

Під час зустрічі із вчителями керівник міста розповів їм, що було зроблено у місті протягом по кожному з пріоритетів Стратегії розвитку «Вінниця:2020»: «Формування сильної місцевої громади», «Економічний розвиток, спрямований на високий і якісний рівень зайнятості», «Сталий екологічний розвиток і покращення якості надання комунальних послуг», «Якість соціального життя», «Збалансований просторовий розвиток». Після цього усі бажаючі могли поставити питання міському голові. Найбільше освітяни цікавилися питаннями комунальної сфери.​​

Зокрема про ремонти багатоповерхових будинків - труби в підвалах, ліфти, водопостачання. Міський голова нагадав, що ЖЕКи виконують лише поточний ремонт мереж, дахів та інших конструктивних елементів тощо. Для капітального ремонту існує інший механізм. «Ініціюйте участь у міській програмі співфінансування 70% на 30%, де 70% витрат покриваються з міського бюджету. Ви повинні розуміти, що ми самі відповідаємо за своє житло. ЖЕК може виконати поточний ремонт», - відповів Сергій Моргунов.

Міський голова Сергій Моргунов прозвітував перед освітянами по підсумках року

Також міський голова розповів, що досить ефективною формою управління є створення ОСББ. «Якщо, наприклад, у вашому будинку 282 квартири, маленька прибудинкова територія, вам вигідно у такому великому будинку створювати ОСББ, не лякайтеся цього слова. Якщо немає у вас кандидата на голову ОСББ, найміть когось. ОСББ надає більше можливостей», - каже міський голова.

Освітяни цікавилися будівництвом у місті нових шкіл та дитячих садочків. «Два садочки у цьому році ми здамо (на Академічному садок вже працює), на наступний рік буде ще два. Жоден із них не будується за бюджетні кошти, а за кошти інвесторів. Такого немає в інших містах. Нова школа у нас будується на Поділлі. Цього року ми мали збудувати «коробку», перекрити дах та поставити вікна. Наразі уже ставляться вікна, і до кінця року ці роботи завершаться. Наше завдання – завершити роботи до 2020 року, але все залежить від фінансування», - зазначив Сергій Моргунов.



Переглядів: 2051
Поширень: 0