Озброєну групу осіб, які скоїли під Бердичевом розбійний напад на підприємця та викрали ювелірні вироби на 15 млн грн, затримано у Запорізькій області, про це повідомила речниця Генпрокуратури Лариса Сарган в соціальній мережі.

Прокуратура Житомирської області забезпечує процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.187, ч.3 ст. 262, ч.3 ст.289,ч.2 ст.146 КК України. Досудове розслідування проводить слідче управління Головного управління Національної поліції в Житомирській області.

Установлено, що 19.11.2017 приблизно о 19.00 год. група осіб на автодорозі «Житомир-Могилів-Подільськ» у смт. Гришківці Бердичівського району, рухаючись на двох автомобілях, блокували авто, в якому двоє підприємців поверталися із виставки ювелірних виробів та, застосувавши автоматичну зброю, вчинили розбійний напад. Один з потерпілих, який намагався чинити опір нападникам, отримав вогнепальне поранення у стегно.

Унаслідок розбійного нападу особи протиправно заволоділи майном підприємців, а саме, ювелірними виробами із золота загальною вагою приблизно 30 кг, вартістю понад 15 млн грн, нарізним карабіном марки «ФОРТ 202» та автомобілем марки Volkswagen Tiguan, на якому вони рухалися.

На Запоріжжі затримали злочинців, які пограбували вінницьких ювелірів

На підставі проведених негласних слідчих (розшукових) дій та подальшого аналізу установлено, що до скоєння злочинів причетні мешканці Одеської області.

На Запоріжжі затримали злочинців, які пограбували вінницьких ювелірів

У середу, 13 грудня 2017 року, прокуратурою Житомирської області спільно із працівниками спецпідрозділів КОРД Головних управлінь Національної поліції в Запорізькій та Житомирській областях, безпосередньо перед вчиненням іншого злочину на території Запорізької області затримано 7 осіб зі зброєю, боєприпасами, два з яких одягнуті у форму працівників поліції.

На Запоріжжі затримали злочинців, які пограбували вінницьких ювелірів

На даний час вирішується питання про кваліфікацію дій затриманих осіб та повідомлення їм про підозру.

На Запоріжжі затримали злочинців, які пограбували вінницьких ювелірів

Хід досудового розслідування перебуває на контролі керівництва прокуратури області.



Переглядів: 2750
Поширень: 0