Сьогодні, 20 грудня, представники громадської організації «Вінницьке партнерство реформ» презентували результати моніторингу комунальних підприємств міста на предмет оприлюднення своїх відкритих даних на офіційному сайті Вінницької міської ради. Кращі отримали сертифікати відповідності.

Виконавчий комітет Вінницької міської ради у червні поточного року схвалив рішення «Про Порядок оприлюднення інформації про діяльність комунальних підприємств Вінницької міської ради в мережі Інтернет». Представники громадськості перевірили, на скільки відкриті підприємства і як вони показують інформацію про себе.

«Виконком Вінницької міської ради прийняв дуже прогресивне рішення. Подібні рішення є лише у Львівській міській раді, Херсонській обласній раді та Дубинській міській раді. Приємно відзначити, що ми знову одні із перших», - зазначила голова ГО «Філософія Серця» Юлія Грига, яка також брала участь в аналізі оприлюднення даних вінницьких комунальних підприємств.

Громадські активісти проаналізували якість оприлюднення даних комунальних підприємств та визначили кращих

Представники різних громадських організацій перевіряли сторінки комунальних підприємств на офіційному сайті Вінницької міської ради, зокрема, чи розміщена там загальна інформація, фінансовий стан, інформація про керівництво, відомості, що підлягають оприлюдненню відповідно до Закону України «Про відкритість використання публічних коштів». За результатами перевірки сертифікати отримали КП ІТА «ВІТА», «Фонд муніципальних інвестицій», «Інститут розвитку міст», «Меридіан», «Вінницький інформаційний центр».

Громадські активісти проаналізували якість оприлюднення даних комунальних підприємств та визначили кращих

«Інтрига із визначення переможців зберігалася до останнього. Є напрямки, які ми зможемо швидко покращити. Радий, що є багато комунальних підприємств, які розуміють, для чого такі моніторинги і відповідально до цього ставляться. Робота у напрямку прозорості ведеться. Варто розуміти, що наявність сьогодні сайту-візитівки підприємства з усіма відомостями має бути нормою», - зазначив заступник міського голови Владислав Скальський.



Переглядів: 2628
Поширень: 0