Після звіту міського голови Сергія Моргунова під час сьогоднішньої сесії міської ради було затверджено бюджет Вінниці та Програму соціально-економічного розвитку на 2018 рік. Також – Програму «Муніципальне житло м. Вінниця», де йдеться про те, що наступне муніципальне житло будуватимуть по вулиці Маяковського поблизу МКЛ №3. Йшлось й про створення ДНЗ №20 по вулиці Шимка/Антонова та інші важливі питання.

Щодо міського бюджету на 2018 рік, доходи плануються в розмірі 4 млрд 728 мільйонів гривень, що на 8,5% більше ніж в минулому році. Видатки – 4 млрд 723 мільйони гривень. 80% видатків планується направити на галузі освіти, охорони здоров’я та соціального захисту. 

«Зростання бюджетних надходжень буде досягнуто без підвищення ставок податків, лише за рахунок зростання економіки. І це є однією з особливостей бюджету 2018 року. Бюджет забезпечить стабільне функціонування всіх сфер життєдіяльності міста, соціально-культурної, житлово-комунального господарства, транспорту. А також – сприятиме розвитку економіки, в тому числі за рахунок підтримки малого та середнього підприємництва та залучення іноземних інвестицій», – зазначила директор департаменту фінансів міської ради Наталя Луценко.

У Вінниці затверджено бюджет та Програму соціально-економічного розвитку на 2018 рік

«Сьогодні серед наших завдань – розвиток інфраструктури, тепломережі, мережі водопостачання та газопостачання, щоб наші садочки були утеплені. Також, щоб у лікарнях було сучасне обладнання, а спеціалісти були якісно підготовлені, чим, до речі, ми зараз займаємось у співпраці з італійськими колегами. Питання благоустрою також важливі. Серед завдань – створення належних умов для комфортного проживання вінничан та перебування туристів. Адже, чим більше у нас буде відпочинкових зон, цікавих локацій, чим краще у нас розвиватиметься кластер громадського харчування, якість надання послуг у готелях, тим більше до міста приїжджатиме людей, які залишатимуть тут кошти. А це – економіка міста, відповідна заробітна плата, створення додаткових робочих місць, це – комплекс питань. Тому у формуванні бюджету важливий баланс. Важливим також є питання наповнення бюджету. Від того, як ми всі разом спрацюємо в цьому питанні, в тому числі й з органами фіскальної служби, як будемо сприяти в залученні інвестицій, сплаті податків, від того і буде покращуватись сам бюджет і буде більше можливостей для реалізації різних проектів», – каже міський голова Сергій Моргунов.

У Вінниці затверджено бюджет та Програму соціально-економічного розвитку на 2018 рік

Також під час сесії було затверджено Програму соціально-економічного розвитку міста Вінниці на 2018 рік. Як зазначив директор департаменту економіки та інвестицій міської ради Віталій Погосян, ця Програма спрямована на економічний розвиток, збереження стабільності соціально-економічної ситуації і повністю відповідає пріоритетам Стратегії Вінниці 2020. 

Серед питань була й Програма «Муніципальне житло м. Вінниці». Наразі триває будівництво муніципального будинку на 180 квартир на вул. П. Запорожця. Введена в експлуатацію І черга – дві секції на 88 квартир. Після завершення ІІ-ї черги на вул. Запорожця, наступним об’єктом стане будівництво житлового будинку по вул. Маяковського (район МКЛ №3) на 80 квартир.

У Вінниці затверджено бюджет та Програму соціально-економічного розвитку на 2018 рік

Затверджено й Порядок часткової компенсації відсотків за залученими кредитами суб’єктам малого та середнього підприємництва за рахунок коштів міського бюджету м. Вінниці. Також одним з питань було утворення садочку №20 (Шимка/Антонова) та затвердження його Статуту. Заклад розрахований на 360 дітей.



Переглядів: 2947
Поширень: 0