Вінницький регіональний кардіологічний центр за результатами діяльності здобув четверте місце серед 28 приватних та державних центрів по стентуванню. Завдяки впровадженню нових технологій вдалось зберегти життя 348 вінничанам, які мали гострий корональний синдром.

Щороку Вінницький регіональний клінічний кардіологічний лікувально-діагностичний центр серцево-судинної патології, які займається профілактикою та лікуванням серцево-судинних захворювань, покращує результати своєї діяльності.

За 9 місяців 2017 року проведено 999 коронарографій, з них 460 у випадках гострого коронарного синдрому, що сприяло зниженню кількості ускладнень та смертності від серцево-судинних захворювань.

Також виконано 583 втручання на коронарних артеріях, в тому числі 348 при гострому коронарному синдромі, що дало можливість продовжити тривалість життя пацієнтів. Імплантовано 535 стент-систем, встановлено 93 кардіостимулятора.

Лише за останні три місяці проведено 14 операцій на відкритому серці. «Це свідчить про професіоналізм лікарів, завдяки яким подібні операції стало можливим проводити не лише у спеціалізованих інститутах», - каже директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш.

Понад 20 тисяч вінничан вже долучилось до програми «Доступні ліки», як результат – зменшилась кількість випадків мозкового інсульту. Одним із пріоритетних напрямків діяльності галузі охорони здоров’я є будівництво Вінницького регіонального клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології.



Переглядів: 2126
Поширень: 0