Сьогодні, 16 січня, у конференц-залі обласної державної адміністрації відбулося засідання організаційного комітету з підготовки до відзначення на Вінниччині Дня Соборності України та 100-річчя бою під Крутами.

Відзначення в області Дня Соборності України та 100-річчя бою під Крутами буде включати у себе низку різноманітних заходів, зокрема:

  • виставки та "круглі столи";
  • тематичний (єдиний) урок в закладах освіти;
  • флешмоб «Україна – це ми!»;
  • квест – історична гра з нагоди 100-річчя Бою під Крутами серед учнів 9-11 класів;
  • книжкові, художні та фотовиставки, науково-практичні конференції;
  • у навчальних закладах області відбудуться семінари, позакласні читання з історії України, тематичні уроки історії та української літератури, бесіди, години спілкування, виставки в шкільних бібліотеках.
  • Також учні та курсанти закладів спеціалізованої освіти військового (військово-спортивного) профілю візьмуть участь у заходах в м. Київ та на залізничній станції «Крути».

У рамках урочистостей відбудеться делеговане покладання квітів до Меморіалу Слави, пам’ятного знаку Небесної сотні та Героям АТО, меморіальної дошки І-му Уряду Української Народної Республіки, меморіальної дошки Дмитра Марковича, пам'ятника Симону Петлюрі, бюсту Михайла Грушевського, меморіальної дошки Начальній Команді Української Галицької Армії, меморіальної дошки сотника Армії УНР Семену Якерсону, пам’ятника Січовим стрільцям та воїнам ОУН-УПА.

Для інформації:

День Соборності — свято єдності України, яке після подій 2013-2015 років, революції Гідності і трагедії початку неоголошеної війни Росії проти України, анексії Криму та окупації декількох територій Донецької та Луганської областей на сході України «братнім російським народом» набрало нового звучання. 13 листопада 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав Указ № 871/2014, який повернув колишню назву вищезазначеного свята.



Переглядів: 3022
Поширень: 0