"Сніданок з 1+1" завершує мандрівку Вінниччиною. Цього разу журналісти вирушили від Вінниці у сторону села Заболотне, що майже на кордоні з Молдовою. Село розташоване осторонь основної магістралі.

Село Заболотне славиться своїм сільськогосподарським технікумом. 

Василь Нікіфорович вже 35 років працює у вищому професійному училищі. А ферма - навчальний центр для студентів. Її побудували в 90-му. тут живуть альпійські кози, вівці, але найбільша гордість - віслюки, яких привезли з Туреччини, Болгарії та Ірану. Василь Нікіфорович не лише знає кожну тварину по імені, але й завжди приносить їм смаколики - бублики та цукор. Для тварин це справжній делікатес. Тому вони завжди чекають свого господаря.

Молоком цих тварин лікують бронхіальну астму та діабет. "Приїжджають діти різного віку з астматичними проявами, але більше тижня ніхто у нас молока не п'є, тому що одразу ж йде покращення та полегшання, - розповідає пан Василь.

Ослиці можуть давати до трьох літрів молока на день. Тут нічого не продають, а пригощають задарма. Директор училища переконує - це еліксир здоров'я. За усіма тваринами доглядають студенти та викладачі училища. 

Втім, училищем цей заклад назвати важко - це ціле студентське містечко. Сам директор жартома називає його "французькою комуною".

Сюди, у маленьке село на Вінниччині приїжджають вчитися діти з усієї України. Студенти не лише мають усі умови для навчання, а й безкоштовно можуть жити у гуртожитку просто на території училища. Кімнати прості, меблі не нові, але є усе необхідне. А на першому поверсі - читальний зал та інтернет. 

Крім професії на парах вивчають іноземні мови, а на практику студентів відправляють до Франції. Деталі у відео: 



Переглядів: 2361
Поширень: 0