25 січня у Будинку офіцерів відбувся День пам’яті захисників Донецького аеропорту. З нагоди третьої річниці завершення героїчної оборони аеропорту військові та волонтери отримали нагороди. Хвилиною мовчання вшанували загиблих воїнів.

Майже чотири роки Україна зі зброєю в руках захищає на сході країни своє право бути незалежною державою. Цими днями минає три роки, як завершилася героїчна оборона Донецького аеропорту. Вона тривала 242 дні. Завдяки незламності духу українських воїнів Донецький аеропорт став символом мужності і героїзму. Весь світ був вражений стійкістю, відвагою і самопожертвою українських воїнів.

«Я хочу подякувати воїнам за мужність, за терпіння і за віру у завтрашній день. На вас дивилися дуже багато очей і називали Кіборгами. Це слово ввійшло навіки в історію української історії. Це приклад мужності, патріотизму і служіння державі і вірність присязі України. Ви є прикладом для молодого покоління, яке прагне будувати нову державу Україну. Вінницька область на цій війні втратила 212 воїнів, і ми маємо все зробити для того, щоб бути гідними їхній пам’яті», - звернувся до військових і волонтерів під час заходу голова Вінницької обласної адміністрації Валерій Коровій.

У Вінниці вшанували захисників Донецького аеропорту

Захищаючи Донецький аеропорт героїчно загинули понад 200 військових. «Ми з вами живемо у чудовому місті Вінниця, яке третій рік поспіль визнано найкращим містом України серед обласних центрів по створенню умов для життя своїх мешканців. В наших оселях затишно і тепло, і це можливо лише завдяки тому, що є мужні люди. Саме вони більше трьох років поспіль, ризикуючи своїм життям, захищають нашу Україну, нашу єдність. Міський голова та депутати міської ради, а також всі вінничани низько вклоняються вам за ту величезну мужність і ваші дії на сході країни. Ми сильні, тому що ми єдині», - сказав виконуючий обов'язки керуючого справами виконкому Вінницької міської ради Сергій Чорнолуцький.

У Вінниці вшанували захисників Донецького аеропорту

Близько 70 військових і волонтерів отримали медалі до Дня пам’яті захисників Донецького аеропорту. Військові – «За оборону Донецького аеропорту», волонтери – медаль «Патріот Вітчизни».

У Вінниці вшанували захисників Донецького аеропорту



Переглядів: 2542
Поширень: 0