За результатами здійснення досудового розслідування прокуратурою Вінницької області до Вінницького міського суду направлено обвинувальний акт стосовно трьох членів банди, які обвинувачуються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 257, ч. 4 ст. 187, ч. 1 ст. 263 КК України.

Установлено, що у липні 2017 року, із застосуванням насильства та вогнепальної зброї, вони вчинили розбійний напад на один із ювелірних магазинів міста Вінниці. Зловмисники заволоділи прикрасами з коштовних металів на суму 3,5 млн гривень. Але далеко втекти не вдалося, правоохоронці затримали трійку злочинців практично на місці вчинення злочину.

У Вінниці розпочато суд над бандою, яка пограбувала ювелірний магазин

Наразі розпочато судовий розгляд кримінального провадження.

Довідково: ст. 257 КК України – Бандитизм. Організація озброєної банди з метою нападу на підприємства, установи, організації чи на окремих осіб, а також участь у такій банді або у вчинюваному нею нападі - караються позбавленням волі на строк від п'яти до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна.

ч. 4 ст. 187 КК України - Розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, - карається позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.

У Вінниці розпочато суд над бандою, яка пограбувала ювелірний магазин

ч. 1 ст. 263 КК України - Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років



Переглядів: 1873
Поширень: 0