На базі тренінгового центру ГУНП у Вінницькій області проводяться тритижневі курси поліцейських-інструкторів з особистої безпеки. Допомагають освоїти курс поліцейським представники Консультативної місії ЄС та Канадської поліцейської місії в Україні. 

29 січня розпочався другий практичний етап навчального курсу з підготовки поліцейських-інструкторів. 20 поліцейських-інструкторів тренінгових центрів з різних областей у Вінниці відпрацьовують тактику самозахисту, затримання озброєних злочинців, звільнення приміщень автотранспорту з високим та невідомим ризиком. 

Адаптований під українське законодавство навчальний курс складається з чотирьох блоків: освоєння техніки самозахисту і затримання правопорушників, практичне відпрацювання за різними сценаріями в умовах, наближених до реальних та отримання педагогічних навичок. Ті, хто успішно складе іспити, тренуватимуть своїх колег по службі.

Вінницьких  поліцейських інструкторів навчають особистої безпеки

- Під час несення служби поліцейський має почуватися впевнено і безпечно. Саме таким вмінням та навичками ми навчаємо українських поліцейських, - розповідає радник з питань професійної підготовки поліцейських Стен Длугопольські

У тактичному тренінгу беруть участь чотири жінки. У команді інструкторів є колишня вчителька з Чернігівщини. 

Вінницьких  поліцейських інструкторів навчають особистої безпеки

Інструктор з особистої безпеки тренінгового центру ГУНП у Чернігівській області Марина Якубець майже рік тренує поліцейських. Колишня шкільна вчителька фізкультури з успіхом пройшла усі конкурсні випробування в поліції, навчання та стажування. Надалі її чекало випробування в АТО. Повернувшись на мирну територію, 30-річна жінка тренує своїх колег. 

Вінницьких  поліцейських інструкторів навчають особистої безпеки

- Рішення піти у поліцію прийняла миттєво, побачивши оголошення про набір до патрульної поліції. Рідні мене підтримали, відмовити навіть не намагались, бо знають мій характер. Якщо я прийняла рішення - шляху назад немає, - розповідає Марина Якубець. – Про зміну професії не шкодую. Зараз отримую задоволення від того, що треную людей, які мають ціль та мету.

Вінницьких  поліцейських інструкторів навчають особистої безпеки



Переглядів: 2465
Поширень: 0