Минулого року працівники Вінницької міської ради брали участь у міжнародних семінарах, конференціях та тренінгах, які відбувались у Чеській Республіці, Польщі, Хорватії, Литві, Латвії, Ірландії, Канаді, США. Вони здобували передовий досвід для подальшого використання його у роботі.

Вінниця має вісім міст побратимів, серед яких – Кельце (Польща), Петерборо (Великобританія), Бірмінгем (США), Бурса (Туреччина), Паневежис (Литва), Бат-Ям (Ізраїль), Руставі (Грузія) та інші. З цими та деякими іншими містами організовуються візити для обміну досвідом та найкращими практиками у різних сферах.

У 2017 році близько 20 працівників Вінницької міської ради брали участь у міжнародних навчаннях. Про створення можливості підвищення кваліфікації лікарів міста та перейняття досвіду через стажування в іноземних клініках домовився міський голова Сергій Моргунов під час зустрічі із Апостольським Нунцієм в Україні Архієпископом Клаудіо Гуджеротті, який відмітив прагнення вінницьких лікарень розвиватись та підвищувати якість медичних послуг. Візит-стажування підготували працівники КП «Інститут розвитку міст».

Під час першого візиту ознайомились із системою надання медичних послуг у Лікарні Пресвятого Серця у м. Неграр провінції Верона (Італія) завідуючий відділенням анестезіології та реанімації МКЛ №1 Ігор Пахно та завідувач операційним відділенням МКЛ ШМД Валерій Мазур. Після поїздки Ігор Пахно розповів своїм колегам про принципи та підходи до роботи в італійських клініках, як фінансуються послуги та про обов’язки усіх учасників лікувального процесу 

У вересні 2017 року було організовано візит представників Вінницької міської ради до міста-побратима Кельце (Польща) з метою обміну досвідом в галузі поводження з твердими відходами та переробкою сміття. Представники КП «Інститут розвитку міст» взяли участь у Міжнародній ювілейній події Інтеркультурних міст «Міська політика для інклюзивної інтеграції мігрантів та в інтересах різноманіття культур», яка відбулася 28-29 листопада 2017 року у м. Лісабон.

Заступник міського голови Владислав Скальський взяв участь у благодійному заході, який був організований у місті Тарнув (Польща) для збору допомоги Вінницькій міській лікарні «Центр матері та дитини».

Представник департаменту архітектури та містобудування взяв участь у навчальній програмі з організації розробки планів просторового розвитку територій у рамках практики країн «Вишеградської четвірки». Працівники департаменту освіти ознайомились з системою роботи навчальних закладів та обмінялися досвідом у напрямку формального та неформального навчання. Представник департаменту енергетики, транспорту і зв'язку взяв участь в IV Європейської конференції з питань міської мобільності. Міський голова Сергій Mоргунов взяв участь в 80-й щорічній конференції Федерації канадських муніципалітетів а також очолив делегацію, яка відвідала США (Бірмінгем та Вашингтон).

Також в минулому році міський голова Сергій Моргунов та заступник міського голови Владислав Скальський у рамках проекту GIZ їздили у Німеччину та Швейцарію. Крім того, Владислав Скальський з робочою поїздкою відвідав Францію. Директор департаменту капітального будівництва Ігор Кравець та директор департаменту житлового господарства Роман Фурман вивчали досвід норвезьких та польських міст у забезпеченні енергоефективності в комунальних закладах.

В рамках співпраці з міжнародною мережею «Civitas» представники Вінницької міської ради та КП «Інститут розвитку міст» здійснили ознайомлювальну поїздку в місто Загреб (Хорватія) і взяли участь в щорічному форумі, що проходив у місті Торреш-Ведраш (Португалія ).

17-27 вересня 2017 року в Управлінні польсько-української палати в м. Тарнув (Польща) проходив спільний молодіжний проект «Молодіжна Академія комунікацій». Молоді люди брали участь у тренінгах, дискусіях, майстер-класах, тематичних вечорах, де вони дізналися про культуру та звичаї Польщі і розповіли про українські традиції.

У червні-жовтні минулого року у рамках програми «Активні громадяни» Британської Ради був реалізований проект соціального напрямку «Pitching Вінниця». Його метою була реалізація ідей, спрямованих на розвиток громади та туристичну привабливість міста Вінниці. Наразі у його рамках встановлено два зарядні пристрої для мобільних телефонів із сонячними панелями.



Переглядів: 1875
Поширень: 0