З вчорашнього дня у Вінниці йде сильний снігопад. Працівники комунальних служб прибирають місто цілодобово. Більше 40 одиниць техніки та понад 470 двірників розчищають місто від снігу. Магістральні вулиці з 17-ї години 8 лютого і до 9:00 ранку сьогоднішнього дня прибирали уже тричі. Роботи тривають і зараз. Загалом дороги та прибудинкові території прибрали на 90%. За прогнозами синоптиків снігопад триватиме до ранку суботи. З неділі і на початку наступного тижня знову очікуються опади.

За інформацією Вінницького обласного гідрометцентру менш ніж за добу у Вінниці випала місячна норма опадів. Сніг на Вінниччину та інші регіони України прийшов разом з циклоном з Італії. Комунальні служби вийшли розчищати місто від снігу з вечора 8 лютого. Як зазначив директор департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради Володимир Ніценко, в цілому комунальні служби із прибиранням доріг справилися, перебоїв із роботою громадського транспорту у місті не було.

«Вчора ввечері розпочався рясний снігопад. Комунальні служби міста одразу ж вжили відповідних заходів. Магістральні та другорядні вулиці посипали протиожеледними засобами. В 21:00 пішли три ланки по розчищанню снігу з проїжджої частини, працювали безперервно до 9:00 ранку. Біля 40 одиниць техніки та 200 людей прибирали вулиці міста. Зараз формуємо короткі ланки і розчищаємо вулиці. Залучили 11 одиниць техніки із інших підприємств. Мешканці мають розуміти, що в такій ситуації необхідно застосовувати протиожеледні засоби. Ми це робимо згідно відповідних норм. Нарікань від вінничан на «Шляхове управління» не надходило», - повідомив Володимир Ніценко.

Володимир Ніценко

У дворах багатоповерхівок також триває робота по прибиранню снігу. Тут працюють і двірники, і спеціалізована техніка. «З 3-ї ранку виїхала снігоприбиральна техніка на розчищення прибудинкових територій в кількості 22 одиниці. З 6:00 працюють двірники - 470 чоловік. Після короткої перерви знову вийдемо повторно прибирати. На прибудинкових територіях є проблема в тому, що автомобілі в нічний час паркуються у дворах, це ускладнює прибирання. Досить значне навантаження йде на двірників, адже за кілька годин снігу насипає дуже багато і знову доводиться прибирати», - додає директор департаменту житлового господарства Вінницької міської ради Роман Фурман.

Роман Фурман

Комунальні служби звертають увагу водіїв на те, що автомобілі, які залишені на дорозі вздовж тротуарів, ускладнюють роботу прибиральної техніки, а подекуди взагалі її унеможливлюють. Тому звертаються з проханням до всіх автомобілістів – не залишати на ніч автівки вздовж узбіч.



Переглядів: 2358
Поширень: 0