Вчора у Києві оголосили фіналістів національного конкурсу «Молодіжна столиця України». Наше місто увійшло до десятки найкращих, представивши досягнення у молодіжній сфері.

У Вінниці проводиться чимало різноманітних молодіжних заходів, втілюється в життя багато проектів, ініційованих юнаками та дівчатами. У місті діє Вінницька Молодіжна рада, до якої входять представники вищих навчальних закладів міста.

Нещодавно Відділ у справах молоді та туризму міської ради спільно з представниками молодіжних громадських організацій міста взяли участь у національному конкурсі «Молодіжна столиця України». Метою цього конкурсу є активізація співпраці між молоддю та місцевим самоврядуванням, створення комфортних умов для розвитку молоді в містах України та подолання проблеми міграції.

Ініціаторами конкурсу є Мiнiстерство молоді та спорту України, Ukrainian Institute for International Politics та Національна Молодіжна Рада України.

На участь у конкурсі надійшло більше півсотні заявок. 8 лютого відбулося засідання Наглядової ради конкурсу, де було обрано 10 міст-фіналістів. До них увійшла й Вінниця. Також у фінал потрапили такі міста як Дніпро, Івано-Франківськ, Кам’янець-Подільський, Кременчук, Луцьк, Львів, Рівне, Тернопіль, Харкі.

Представники міст фіналістів матимуть змогу взяти участь у публічному засіданні Наглядової ради, де і буде обрано місто-переможця конкурсу.

Цей захід відбудеться 16 лютого у Києві. Усі бажаючі зможуть переглянути засідання Наглядової ради в онлайн режимі на офіційному сайті конкурсу www.youthcapital.org.ua.



Переглядів: 1776
Поширень: 0