13 лютого, в рамках робочого візиту до Вінниччини, Торговий представник України - заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Наталія Микольська разом з керівниками Департаментів Мінекономрозвитку відвідали найпотужніші підприємства регіону.

Зокрема, урядова делегація завітала до найбільшого в Європі підприємства з виготовлення олії ПАТ «Вінницький олійножировий комбінат», який входить до промислової групи Vioil. Підприємство експортує продукцію в 69 країн світу та виробляє близько 3000 тон соняшникової олії на добу. Весь технологічний процес переробки олійного насіння – від приймання насіння до відвантаження олії та гранульованого шроту - автоматизований та проводиться з пульта керування. Надзвичайну зацікавленість у делегації викликав той факт, що підприємство використовує безвідходні технології виробництва, переважна кількість відходів реалізується як готовий продукт. З метою раціонального використання енергоресурсів на комбінаті діє власна котельня для спалювання лушпиння соняшнику, яке утворюється на олійноекстракційних заводах при переробці насіння соняшнику. Отримана пара використовується у технологічних процесах на виробництвах комбінату та для опалення. Крім того, тут постійно проводяться заходи із впровадження екологічно чистих технологій з метою дотримання екологічного законодавства.

 Вінницькі підприємства показали чиновникам Мінекономіки

Вінницькі підприємства показали чиновникам Мінекономіки

Також, гості ознайомились з прикладом впровадження надзвичайно успішного на території області інвестиційного проекту - ТОВ «Барлінек Інвест». Тут заплановано залучити 30 млн. євро та створити 300 нових робочих місць. Мовa йде про збільшення потужностей зa рaхунок встaновлення виробничих ліній тa будівництвa сушильних кaмер для деревини. Найважливішою продукцією даного підприємства є паркетна дошка Барлінек – багатошарова підлога із найкращих видів деревини європейських та екзотичних порід. Підлога продається до 60 країн на 5 континентах світу. Крім паркетної дошки Група Барлінек виготовляє сертифіковані підлоги для об’єктів спортивного призначення, плінтуси для підлоги і широковідомі своєю високою якістю біопалива: пелет та брикет для камінів. Завдяки постійним модернізації виробництва та інвестиціям у сучасні технології ТОВ «Барлінек Інвест» є одним із найчистіших виробництв своєї галузі.

Вінницькі підприємства показали чиновникам Мінекономіки 

Вінницькі підприємства показали чиновникам Мінекономіки

Наостанок, урядова делегація на чолі з Наталією Микольською завітала до ще одного потужного інвестиційного проекту - ТОВ «Аграна Фрут Україна», створеного ще у 1997 році. Дане виробництво спеціалізується на переробці фруктів і ягід, та включає в себе повний цикл робіт: від вирощування і заготовки сировини до переробки и випуску готової продукції. Використана сировина проходить детальний відбір і очистку по всім показникам.

 Вінницькі підприємства показали чиновникам Мінекономіки

Члени делегації змогли на власні очі побачити процес виробництва, від доставки сировини до заморозки та пакування. У великих цехах працівники за допомогою новітніх технологій заморожують ягоди, фрукти, роблять пюре та наповнювачі для молочної і кондитерської промисловості. У величезних тарах зберігають і відправляють перероблену продукцію покупцям, зокрема це такі відомі бренди як «Растішка», «Активіа», «Живинка» та ін.

 Вінницькі підприємства показали чиновникам Мінекономіки

До 37% усієї виробленої продукції експортується до Білорусії, Грузії, Молдови, Румунії, Словенії. Минулого року підприємством було виготовлено 16,2 тисяч тон продукції, в той же час воно має потенціал нарощувати виробництво до 20 тис. тон на рік. Нещодавно «Аграна Фрут Україна» розпочало виробництво наповнювачів для пекарських виробів, а також продукції для громадських закладів харчування. Загалом, потужності підприємства дозволяють переробити 280 тис. тонн ягідних культур.

 Вінницькі підприємства показали чиновникам Мінекономіки

Коментуючи побачене, заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Наталія Микольська зазначила, що Вінниччина демонструє лише позитивну динаміку свого розвитку, займаючи лідируючі позиції в багатьох секторах економіки та створюючи комфортні умови для інвестицій.



Переглядів: 3050
Поширень: 0