Сьогодні, 15 лютого, перед початком засідання виконавчого комітету, до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 29-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан, відзначили учасників бойових дій в Афганістані. Вінницький міський голова Сергій Моргунов та секретар міської ради Павло Яблонський вручили афганцям грамоти та грошові премії. А один з них, Володимир Тараскін, отримав сертифікат на придбання автомобіля.

«Сьогодні 29 річниця виведення військ з Афганістану. Радянське керівництво того часу визнало, що та війна була помилкою. Проте наші хлопці там воювали, гинули, отримували поранення. 3000 українців загинуло на тій війні, це серйозні цифри, за кожною із них – людське життя. Наше завдання – пам’ятати про ці події, максимально робити те, що у наших можливостях, аби подвиг тих, хто воював, не був забутий. Нам усім, а особливо тим, хто пройшов війну, прикро було три роки тому побачити, що війна повторюється. І вона повторюється з тими, хто пліч-о-пліч воював на війні в Афганістані. Хочу подякувати усім тим, хто сьогодні допомагає нашим хлопцям на сході України як волонтер, а також тим, хто й сам пішов захищати Україну», - сказав міський голова Сергій Моргунов.

У міській раді відзначили учасників бойових дій в Афганістані

Вінничанин Володимир Тараскін, родина якого сьогодні отримала сертифікат на придбання автомобіля, під час війни отримав поранення, яке призвело до повної втрати зору. Має інвалідність 1-ї групи. Чоловік перебував на обліку в органах соціального захисту населення для забезпечення автомобілем. Чоловік прийшов на вручення сертифікату разом із дружиною.

У міській раді відзначили учасників бойових дій в Афганістані

«З 2004 року ми стояли на черзі на автомобіль. Водитиме машину дочка. Ми вдячні міському голові і міській раді, що не забувають про афганців. Сьогодні нас просто переповнюють позитивні емоції», – поділилася своїми враженнями дружина Володимира Тараскіна Ірина.



Переглядів: 2355
Поширень: 0