16 лютого, відбулася позачергова 29 сесія обласної Ради 7 скликання, участь в якій взяв голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій.

Серед основних питань, винесених на розгляд депутатського корпусу: затвердження звіту про виконання обласного бюджету за 2017 рік, внесення змін до рішення 27 сесії обласної Ради 7 скликання від 20 грудня 2017 року № 509 «Про обласний бюджет на 2018 рік», а також внесення змін та доповнень до Комплексної програми будівництва, реконструкції, ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування Вінницької області на 2013-2018 роки.

Доповідаючи з першого питання порядку денного, директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Микола Копачевський інформував, що за минулий рік бюджет виконано за доходами на 103,1 %. «Хочу нагадати, що протягом року ми в сесійній залі двічі уточнювали за доходами цей бюджет. Загальна сума уточнень склала 95 млн. гривень. На цю суму ми збільшили дохідну частину, - зазначив керівник відомства. - За видатками це був один із найкращих років по фінансуванню. Фактично, всі взяті зобов’язання бюджетними закладами профінансовані на 100 %. Загальне виконання бюджету без залишку субвенції складає 99,9 %. Ми отримали всі належні нам міжбюджетні трансферти з державного бюджету в тій сумі, що відповідала взятим зобов’язанням».

Інформуючи ж з питання внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік, Микола Копачевський повідомив, що загальний фінансовий ресурс, який вноситься до розподілу, за загальним фондом становить 319504, 971 тис. грн., за спеціальним фондом – 376966, 829 тис. гривень.

 Депутати обласної Ради підтримали зміни до обласного бюджету на 2018 рік та внесли зміни до програми розвитку автомобільних доріг Вінниччини

«Ці кошти у рішенні сесії розписані по головних розпорядниках коштів. Зі стратегічних видатків – дофінансування закладів медицини. Крім того, ми виділяємо кошти на завершення комплексу робіт з утеплення корпусів лікарні імені Пирогова, знову ж таки підтримуємо обласну дитячу лікарню, онкодиспансер, ендокринологічний диспансер. Фактично на всі заклади, які є в мережі обласного бюджету, ми тією чи іншою мірою виділяємо кошти на проведення робіт, на їх дофінансування та утримання», - зазначив директор Департаменту.

Після тривалого обговорення самоврядці Вінниччини більшістю голосів підтримали запропонований Департаментом фінансів ОДА проект розподілу.

 Депутати обласної Ради підтримали зміни до обласного бюджету на 2018 рік та внесли зміни до програми розвитку автомобільних доріг Вінниччини

Голова ж обласної державної адміністрації Валерій Коровій подякував депутатському корпусу за прийняте рішення. «Насправді, завдання, яке ми ставимо перед собою разом з вами, - з лютого дати поштовх для роботи низки бюджетних закладів у питаннях придбання обладнання, проведенні ремонтів, тощо», - зауважив Валерій Коровій. Відтак запевнив депутатів у підтримці з боку обласної державної адміністрації та висловив сподівання на таку ж підтримку від самоврядців.

 Депутати обласної Ради підтримали зміни до обласного бюджету на 2018 рік та внесли зміни до програми розвитку автомобільних доріг Вінниччини

Окрім того, депутати проголосували за внесення змін та доповнень до рішення 14 сесії обласної Ради 6 скликання від 19 лютого 2013 року № 485 «Про Комплексну програму будівництва, реконструкції, ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування Вінницької області на 2013 - 2018 роки», а також розглянули низку інших питань порядку денного.



Переглядів: 2368
Поширень: 0