21 лютого, Кабінет Міністрів України схвалив рішення про підвищення пенсій військовослужбовцям з 1 січня в середньому на 1,5 тис. грн. Рішення не потребує внесення змін у діюче законодавство і воно буде в силі до моменту напрацювання та ухвалення відповідного законопроекту. Рішення було напрацьовано спільно фахівцями Мінекономрозвитку, Мінсоцполітики, Мінфіну.

Разом з тим, Глава Уряду підкреслював, що підвищення пенсій військовослужбовцям має бути незворотнім і надалі закріплене законом, який також розроблений Кабінетом Міністрів і є предметом обговорення з усіма зацікавленими особами. Законопроект дозволить забезпечити соціальну захищеність службовців, які сьогодні захищають Україну.

«Ми прогнозуємо, що підвищення торкнеться 498 тис. військових пенсіонерів. На ці цілі ми витратимо цього року приблизно 7 млрд грн. Ми знаємо шляхи, яким чином мобілізувати кошти в рамках дефіциту бюджету Пенсійного фонду. Рішення прийнято, до кінця тижня воно буде доведено на місця, розпочнеться робота з кожним пенсіонером. В березні-квітні пенсіонери отримають нові пенсії», - сказав Глава Уряду.



Переглядів: 2835
Поширень: 0