У 2017 році запроваджено страхування вінничан-військовослужбовців, які призвані Вінницьким обласним військкоматом на військову службу із запасу. Вони страхувалися від нещасних випадків, що можуть статися внаслідок участі в антитерористичній операції. Так, у 2017 СК «Місто» було застраховано 83 військовослужбовця, з них одному чоловіку виплачена компенсація через поранення. Про це під час засідання виконкому міської ради, 22 лютого, розповіла директор департаменту соціальної політики Лариса Попова.

В рамках звіту про хід виконання Комплексної програми «Основні напрямки соціальної політики у м. Вінниці на 2015-2020 роки» у 2017 році Лариса Попова розповіла, що для соціального захисту громадян, що перебувають у скрутному матеріальному становищі або опинилися у складних життєвих обставинах, внаслідок нещасного випадку, хвороби та інших обставин, з міського бюджету надавалася матеріальна грошова допомога мешканцям міста Вінниці.

«У 2017 році матеріальна грошова допомога надана 4310 мешканцям міста. Середній розмір такої допомоги склав – 2 282 грн, що на 27,4 % більше порівняно з 2016 роком. 15 військовослужбовців, які отримали травму, поранення, контузію, каліцтво під час участі в антитерористичній операції та 3 родини загиблих в ході АТО військовослужбовців отримали матеріальну допомогу на загальну суму 800 тис. грн», - розповіла директор департаменту соціальної політики Лариса Попова.

Два інваліди війни (один учасник бойових дій в Афганістані та однин учасник бойових дій в зоні АТО), які перебувають на черзі для забезпечення автомобілем в департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА, отримали цільову матеріальну допомогу та придбали легкові автівки.

У 2017 році 83 учасники АТО були застраховані у СК «Місто», одному із них виплатили компенсацію на загальну суму 25 тис. грн.

«Надавалася інша підтримка сім’ям загиблих військовослужбовців, які брали участь в АТО. Звільнено від батьківської плати за харчування в дитячих садочках 5 дітей та забезпечено безоплатним одноразовим харчуванням 8 учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста. Вісім школярів, які під час АТО втратили одного з батьків, безоплатно забезпечено шкільною і спортивною формами. Надавалася щомісячна матеріальна грошова допомога 14 дітям віком від 6-ти до 18-ти років (включно), у яких один з батьків загинув в ході АТО, на проїзд в міському автомобільному та електротранспорті загального користування», - сказала Лариса Попова.

За словами директора департаменту соціальної політики у 2017 році складено 1477 соціальних паспортів учасників антитерористичної операції.

Також, для учасників АТО та членів їх сімей проведено 51 захід, зокрема, майстер-класи, психологічні тренінги з адаптації до мирного життя, турнір з футболу, семінари-тренінги з психологічного відновлення, екскурсія на ВДНХ у Києві тощо.

Вінницький міський голова Сергій Моргунов зазначив, що департамент соціальної політики досить добре справився із соціальними програмами у 2017 році. «Завдяки фінансовій децентралізації ми суттєво наростили допомогу за рахунок нашого міського бюджету у різних напрямках. Працівники департаменту соціальної політики мають бути чуйними, завжди відгукувалися на звернення, прохання громадян. Люди мають відчувати захист, для них це важливо», - зазначив Сергій Моргунов.



Переглядів: 2451
Поширень: 0