З наступного навчального року на базі школи №9 будуть відкриті класи з вечірньою формою навчання. Тут отримуватимуть знання учні з вечірньої школи, яка припиняє діяльність у зв’язку з новим Законом України «Про освіту». У цьому закладі останніми роками значно зменшилась кількість учнів. Всім вчителям, які тут працюють, буде запропонована робота у закладах освіти міста.

У новому Законі України «Про освіту» від вересня 2017 року, який дав старт реформуванню галузі, вечірня школа вилучена із переліку закладів середньої освіти. Разом з тим, зазначено, що заклади загальної середньої освіти можуть створювати у своєму складі класи з вечірньою формою навчання.

Наразі у Вінниці функціонує комунальний заклад «Вечірня загальноосвітня школа ІІ-ІІІ ступенів №24 Вінницької міської ради», де надаються освітні послуги тим, хто не має можливості навчатись у школах з денною формою навчання. А також – тим, хто перебуває в установах кримінально-виконавчої системи при Вінницькій виправній колонії №86 та при Вінницькій установі виконання покарань у Вінницькій області (№1).

За інформацією департаменту освіти міської ради, мережа класів вечірньої школи №24 за останні п’ять років скоротилась на 4 класи, а кількість учнів зменшилась на 113 осіб. Так, у 2013 – 2014 роках у закладі було 18 класів, в яких навчалась 371 людина. Із них майже половина учнів - 159 осіб (9 класів) перебували в установах кримінально-виконавчої системи. А у 2017 – 2018 роках – 14 класів для 258 учнів. Із них 7 класів (це 110 учнів) перебувають в установах кримінально-виконавчої системи.

З нового навчального року всі учні з розформованого закладу зможуть продовжити навчання у класах з вечірньою формою навчання, які будуть відкриті на базі школи №9. Навчання у ній здійснюється в одну зміну, тож є можливість налагодити навчальний процес у другу половину дня та вечірній час. Також вчителі продовжуватимуть викладати в стінах двох установ кримінально-виконавчої системи. Всім працівникам вечірньої школи №24 буде запропонована робота в інших закладах освіти міста.

Рішення про припинення шляхом ліквідації комунального закладу «Вечірня загальноосвітня школа II-III ступенів №24 Вінницької міської ради» було ухвалено депутатами міської ради під час чергової 27 сесії 7 скликання 23 лютого.



Переглядів: 1718
Поширень: 0