У Вінниці планують провести реконструкцію площі ім. Василя Стуса. Цьогоріч мають провести архітектурний конкурс на кращі пропозиції по реконструкції площі біля "Книжки".

Про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук паписав очільник Вінниці Сергій Моргунов.

"Ось так виглядає сьогодні площа Василя Стуса – одна з найбільших у Вінниці. А яким може бути міський простір біля «Книжки» в перспективі, розмірковуємо уже зараз. Плануємо провести цього року архітектурний конкурс на кращі пропозиції щодо реконструкції площі Стуса. Рішення підтримали депутати під час останньої з сесій міської ради.

Завдання у архітекторів та урбаністів не з простих: площа має бути одночасно функціональною, рекреаційною та відповідати тенденціям міста, що розвивається, з погляду транспортного та інфраструктурного забезпечення. Адже локація знаходиться неподалік центру міста, окрім того, тут проходить чимало міських заходів, наприклад, концерти до Дня міста, коли площа заповнюється вщент. На цьому місці люблять проводити свій час містяни: гуляють сім’ями, і зокрема мами з дітьми, також часто збирається молодь. Тож потрібно комплексно підійти до перетворення цієї території.

Площу біля «Книжки» планують оновити

Площу біля «Книжки» планують оновити

Площу біля «Книжки» планують оновити

Сподіваюсь, що формат конкурсу дасть цікавий результат. До речі, аналогічно ми вже почали працювати над проектними ідеями та пропозиціями щодо реконструкції проспекту Коцюбинського, про що я писав раніше", - написав С.Моргунов.



Переглядів: 2637
Поширень: 0