На Вінниччині продовжується робота по викриттю незаконного транспортування та зберіганняз метою збуту підакцизних товарів на території контрольованих прикордонних районів, що межують з республікою Молдова.

Прокуратурою Вінницької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України, за фактом незаконного придбання та транспортування з метою збуту незаконно виготовленого спирту етилового, сумнівного походження.

За результатом проведеного, у середу, 28 лютого, обшуку вантажного автомобіля жителя Тернопільської області, який був зупинений правохоронцями на автошляху Могилів-Подільський – Хмельницький, поблизу одного із сіл Могилів-Подільського району, яке знаходиться в межах прикордонної смуги з Республікою Молдова, у багажному відділенні виявлено та вилучено 32 поліетиленових бочки ємністю 220 літрів кожна заповнених прозорою рідиною із характерним запахом спирту, загальним об’ємом понад 7 тис літрів.

Крім того, у зв’язку з встановленням місця завантаження зазначеного автомобіля, невідкладно, з метою безпосереднього переслідування осіб, в цей же день проведено обшук на території одного з колишніх підприємств, що розташоване поблизу гирла річки Дністер. Виявлено та вилучено 8 поліетиленових бочок ємністю 10 тис літрів, які з’єднані між собою системами комунікації, із залишками рідини з характерним запахом спирту, а також вантажний автомобіль у якому знаходилось 16 пустих поліетиленових бочок ємністю 220 літрів, кожна із характерним запахом спирту.

Поблизу автомобіля та ємностей, на землі, виявлено залишки пошкодженого речового доказу - предмету злочину, який є підакцизним товаром.

Наразі до суду скеровано клопотання про накладення арешту на вилучене майно, призначаються експертизи. Досудове розслідування триває.



Переглядів: 2611
Поширень: 0