На виконання рішення РНБО від 1 березня 2018 р. по вжиттю заходів щодо забезпечення енергетичної безпеки України та згідно із рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Вінницької ОДА від 2 березня, – міська комісія з питань надзвичайних ситуацій прийняла рішення про додаткові канікули для учнів вінницьких загальноосвітніх закладів та профтехучилищ включно по 7-ме березня. Так само і для вихованців позашкільних, спортивних та мистецьких закладів. Дитячі садочки з понеділка, 5 березня, працюватимуть у звичайному режимі.

Вчора під час засідання Ради національної безпеки та оборони України були розглянуті питання енергетичної безпеки держави. За інформацією Голови правління НАК «Нафтогаз-України» А. Коболєва, Росія намагається не виконувати рішення Стокгольмського арбітражу та провокує енергетичну кризу в Україні, знизивши тиск в транзитному газопроводі. В зв'язку з цим було доручено ініціювати арешт активів «Газпром» в Україні та за кордоном у випадку невиконання ними рішень Стокгольмського арбітражу та вжити інших заходів щодо забезпечення енергетичної безпеки України.

Вранці 2 березня у Вінницькій ОДА відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому проінформували, що Наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України по всій державі прийнято ряд обмежень, щоб зекономити газ та зменшити його споживання. За підсумками засідання було ухвалено рішення призупинити навчальний процес на Вінниччині до 7 березня включно. На цей час у школах та вишах буде понижено температурний режим до мінімально допустимих норм, щоб не розмерзлася система. Крім того, комісія рекомендувала органам місцевого самоврядування та керівникам РДА робочу суботу, 3 березня, зробити вихідним днем.

За рішенням міської комісії з питань надзвичайних ситуацій у Вінниці з 2 по 7-ме березня вводяться додаткові канікули для школярів та учнів ПТУ. Органи місцевого самоврядування, а також дитячі садочки в суботу, 3 березня, - не працюватимуть. Однак вінницькі «Прозорі офіси» завтра здійснюватимуть прийом громадян в звичайному режимі – з 9:00 до 16:00.

З понеділка, 5 березня, дитячі садки, Прозорі офіси та органи місцевого самоврядування працюватимуть за звичним графіком.

КП «Вінницяміськтеплоенерго» також переходить в режим економії газу шляхом максимального застосування альтернативних джерел для виробництва тепла на тих котельнях, які працюють на деревині або мазуті. Крім того, якщо буде підвищуватись зовнішня температура повітря, можливе пониження температурних параметрів на 2 градуси на газових котельнях централізованої системи теплопостачання міста.

А вінничан, які користуються автономним газовим опаленням, упродовж найближчого тижня просять знизити температуру в помешканнях хоча б на 1 градус вдень і на 2 градуси вночі. Якщо це зробить кожен, то це дозволить знизити потребу в «блакитному паливі» в цілому для країни на 10%.

Також прохання до усіх вінничан на наступні декілька днів старатись максимально економити тепло у помешканнях – не залишаючи на тривалий час відкритими вікна та балкони. І пам’ятати про те, що перехід на електричні джерела обігріву може спричинити перенавантаження в мережі, що, в свою чергу, може призвести до аварійних вимкнень.



Переглядів: 4171
Поширень: 0