Нещодавно представники Вінницького КП «Інституту розвитку міст» побували з партнерським візитом у місті Мелітополь. Метою поїздки став взаємний обмін досвідом. Вінницька сторона цікавилась, як у Мелітополі втілюється Програма Ради Європи «Інтеркультурні міста» та План з інтеркультурного розвитку міста на 2015-2020 рр. Зі свого боку працівники КП «Інституту розвитку міст» розповіли про структуру та проекти свого підприємства та Агенції просторового розвитку.

Перший день візиту був присвячений інтеркультурному розвитку Мелітополя. Була презентована дорожня карта інтеркультурного різноманіття міста. Представники національних товариств розповіли про проекти, що вдалося втілити за останні кілька років – це і кулінарна абетка, і портал туристичних маршрутів, інтеркультурний ф'южн «Модна кухня», інклюзивний бал і багато іншого. Як зазначила директорка КП «Інститут розвитку міст» Аліна Дяченко, успіхи Мелітополя дійсно надихають.

Вінничани переймали досвід інтеркультурної інтеграції в Мелітополі

Протягом наступного дня досвідом ділилась Вінниця. Директорка «Інституту розвитку міст» Аліна Дяченко презентувала матеріали щодо стратегії міста «Вінниця:2020» та Концепції Інтегрованого розвитку міста. Розповідала про напрямки роботи Інституту, ділилась досвідом управління та багатьма іншими актуальними для слухачів питаннями. Керівник Агенції просторового розвитку Олександр Коротких розповів про Комплексну стратегію транспорту і просторового розвитку та про міські проекти.

Вінничани переймали досвід інтеркультурної інтеграції в Мелітополі

Зокрема, було презентовано проект «Мультикультурний центр у Вінниці» (MCSVi) щодо ревіталізації простору колишнього кінотеатру «Росія» у Вінниці, що має на меті створення потужного культурного центру для активної діяльності громадських організацій різних національностей міста. Проект ширше відомий як «Дім європейських культур». Разом із Подільською Агенцією Регіонального Розвитку проект було подано цього року на грант «Cultural and Creative Spaces and Cities».

Вінничани переймали досвід інтеркультурної інтеграції в Мелітополі

Також у рамках візиту відбулась екскурсія містом. «Особливе враження справив ентографічний музей «Кале» в центрі міста, що був створений завдяки активній у Мелітополі національно-культурній спільноті караїмів, а перетворився на інтеркультурний хаб, де проводять різноманітні події та заходи всі організації національних спільнот міста», – зазначила Аліна Дяченко.

Вінничани переймали досвід інтеркультурної інтеграції в Мелітополі



Переглядів: 1550
Поширень: 0