17 березня оперативники Лівобережного відділення поліції м. Вінниці спільно з працівниками управління карного розшуку обласної поліції затримали двох чоловіків, які ошукали сімох вінничан. Зловмисники працювали за популярною телефонною схемою «ваш син потрапив в поліцію». Понад 200 тисяч гривень довірливі громадяни віддали незнайомцям.

Оперативники вінницької поліції затримали двох зловмисників, які протягом тижня ошукали сімох довірливих літніх вінничан. Жертви зловмисників повірили дзвінку незнайомця, який повідомляв, що їхнім синам загрожує кримінальна відповідальність за вчинення правопорушення. Люди віддавали чималі суми за залагодження питання.

Як розповів заступник начальника Головного управління Нацполіції Вінниччини Олександр Цимбалюк, зловмисників затримали оперативники біля під’їзду будинку під час передачі грошей потерпілою. Коли жінці зателефонували та повідомили, що її син у поліції, вона з іншого телефону одразу ж зателефонувала на спецлінію 102. Тоді почалась спільна робота вінничанки з поліцією щодо затримання шахраїв. Весь цей час 72-річна жінка продовжувала розмову з незнайомцем і погодилась на його умови. Коли зловмисники приїхали на таксі за грошима, їх вже чекала поліція.

Вінницька поліція затримала шахраїв-гастролерів, які «звільняли» родичів громадян від кримінальної відповідальності

Затриманими виявилися 30 та 35-річні жителі м. Суми. Один з них раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення хуліганства. У такий спосіб протягом тижня підозрювані заробили понад 200 тисяч гривень. Під час затримання у правопорушників вилучили сім-картки різних мобільних операторів.

Чоловікам оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство). Наразі вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу. Зловмисникам загрожує до 3-х років позбавлення волі.

Наразі поліція перевіряє причетність затриманих до аналогічних злочинів на території Вінницької та інших областей.

Поліція вкотре закликає громадян бути обачними та не довіряти подібним дзвінкам. Перевірте, де дійсно знаходиться ваша рідна людина. Якщо невідомі під різними приводами просять перерахувати чи віддати гроші – не гайте часу, звертайтеся до поліції.



Переглядів: 2225
Поширень: 0