Купуючи вживані транспортні засоби люди ризикують потрапити у неприємну ситуацію, адже часто бажання зекономити час, або просто через надмірну довірливість забувають про елементарні правила безпечної купівлі.

Тільки за останніх декілька днів під час перереєстрації двух автівок у сервісних центрах МВС Вінниччини, виявлено підробки кузовів.

Так 17.03.2018 в ТСЦ МВС № 0546 звернувся громадянин Вінничини, для зняття з обліку автомобіля AUDI A6, який він придбав по дорученню. Під час огляду даного транспортного засобу експертами було встановлено, що ідентифікаційний номер кузова змінений в незаводських умовах.

За виявленим фактом працівники ТСЦ викликали слідчо-оперативну групу ГУНП, яка задокументувала даний факт, автомобіль доставлений на арештмайданчик.

Аналогічна ситуація трапилася з іншим громадянином м. Вінниця, який 20.03.2018 звернувся в територіальний сервісний центр МВС № 0541, з метою узаконити газобалонне обладнання на автомобілі OPEL VECTRA, як наслідок автівка доставлена на арештмайданчик (номер кузова також змінений кустарним способом).

У таких випадках можна себе уберегти, якби продавець та покупець оформляли договір купівлі-продажу в сервісних центрах МВС, де в окремих випадках можна провести експертне дослідження транспортних засобів та реєстраційних документів під час проведення операцій з реєстрації, перереєстрації або зняття з обліку.

Будьте пильними, якщо ціна авто значно менша за його ринкову вартість, існує вірогідність, що продавець навмисно занижує ціну,щоб якомога швидше позбутись «проблемного транспортного засобу»і в першу чергу за допомогою доручення.

Регіональний сервісний центр МВС у Вінницькій області



Переглядів: 2577
Поширень: 0