На цьому акцентував увагу заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Івасюк в контексті обговорення питань реалізації проекту «Нова українська школа». Нарада керівників органів управління освітою райдержадміністрацій та міських рад з питань підготовки до організованого завершення навчального року та інших організаційних питань відбулася сьогодні, 22 березня, в Департаменті освіти і науки Вінницької облдержадміністрації.

Посадовець підняв питання дотримання пожежної безпеки в навчальних закладах області, закликав виконувати всі розпорядження щодо організації належних побутових умов та керуватися в своїй діяльності всіма нормативно-правовими документами: «Виконавська дисципліна – пріоритет для державного службовця!», - зазначив керівник.

Ігор Івасюк підняв питання організованого завершення навчального року: «Завершенням навчального року традиційно буде державна підсумкова атестація у формі зовнішнього незалежного оцінювання. Зверніть увагу на можливий дисбаланс між кількістю претендентів на медалі та їх фактичною кількістю. Всі заклади, де буде велика розбіжність між заявками на медалі та результатами їх отримання, мають бути перевірені Департаментом освіти і науки на предмет якісного надання освітніх послуг».

Ігор Івасюк: Всі вчителі початкових класів повинні пройти курс підвищення кваліфікації

Про підсумки роботи освітянської галузі в 2017 році та основні завдання на 2018 рік доповідав в.о. директора Департаменту освіти і науки Володимир Буняк: «Основними викликами для освіти Вінниччини буде організація проведення міжнародного дослідження PISA, забезпечення впровадження проекту Нова українська школа, реформування інтернатних закладів, створення оптимальних умов для навчання, виховання та фізичного розвитку дітей»,- підкреслив він.

Ігор Івасюк: Всі вчителі початкових класів повинні пройти курс підвищення кваліфікації

В ході наради були також розглянуті питання основних положень, презентованих на стратегічній сесії щодо розроблення процедур внутрішньої системи забезпечення якості освіти (м. Київ, 20.03.2018 року), проведення ІV етапу Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури, ХХ Всеукраїнського турніру юних істориків, оздоровлення та організації роботи таборів, охоплення дітей позашкільною освітою тощо.



Переглядів: 2538
Поширень: 0