З 25 березня у Вінницькому аеропорту стартував новий регулярний рейс – «Вінниця – Київ-Вінниця». Це стикувальний авіарейс, який відкриває привабливі можливості для вінничан із аеропорту «Вінниця» зі зручною пересадкою у Міжнародному аеропорту «Бориспіль» полетіти до майже 40 країн світу. Перевага цього стикувального рейсу у тому, що він дозволить заощадити пасажирам і час, і кошти.

Аеропорт «Вінниця» спільно з авіакомпанією «Міжнародні Авіалінії України» відкрили регулярне повітряне сполучення між Вінницею та Києвом. Пасажирів перевозитиме літак «Embraer-145». У ньому є 45 місць та два класи – бізнес і економ. Переліт до аеропорту «Бориспіль» до столиці триватиме всього 55 хвилин (що значно швидше і комфортніше, аніж спочатку діставатись до Києва потягами чи автобусами, а потім від залізничного вокзалу столиці – безпосередньо до аеропорту «Бориспіль»). І уже з Міжнародного аеропорту «Бориспіль» авіарейсами «Міжнародних Авіаліній України» вінницькі пасажири зможуть відлетіти до 39 країн світу (ОАЕ, Франція, Італія, Польща, Китай, США, Грузія, Канада, Великобританія і т. д.).

«МАУ продовжує розширювати географію польотів в Україні. Вінниця стала десятим містом України, яке обслуговує МАУ. Ми хочемо щоб цей рейс працював, адже із короткою пересадкою можна потрапити до більш ніж 40 країн світу. Цей рейс додає місту інвестиційної привабливості та розвиває туристичний напрямок. Вже на першому рейсі ми мали пасажирів з Німеччини, Австрії, Італії та Іспанії. Ми хочемо запевнити, що наявність прямого рейсу ніяк не вплине на інші наші програми з вінницьким аеропортом. У червні розклад руху літака зміниться», - каже директор з розвитку мережі маршрутів МАУ Данило Іванов.

Данило Іванов.

Мінімальна вартість квитка в один бік - 827 гривень. Але, якщо розглядати це саме як стикувальний рейс для зручності пасажирів МАУ, то, наприклад, різниця у вартості квитка до Лондона становитиме 3 грн. Адже квиток «Бориспіль - Лондон» приміром на 1 травня можна придбати за 1661 грн, а «Вінниця-Бориспіль-Лондон» на цю ж дату - за 1664 грн.

Також зручно летіти з Вінниці з пересадкою у Борисполі до Риму (Італія). Квиток коштуватиме 8664 грн. Якщо ж до Риму летіти із Києва квиток коштуватиме 8667 грн. Зручно буде й пасажирам, які наприклад летітимуть до Грузії. Квиток Вінниця-Тбілісі коштуватиме – 4479 грн, Київ – Тбілісі – 4286 грн.

З Вінниці до столиці літак відлітатиме щодня о 06:20, з Києва прилітатиме до Вінниці – о 21:20 год. «Вчора ввечері та сьогодні вранці місто Вінниця стала ще ближчою до світу. Завдячуючи нашій співпраці з «Міжнародними Авіалініями України» ми розпочали програму щоденних рейсів із аеропорту «Вінниця» до Києва. Вранці є можливість потрапити до аеропорту «Бориспіль». Це означає, що розпочавши свою подорож у Вінниці вранці можна буде пообідати в Мілані. Я вважаю, що це гарна можливість яка буде зручною і для бізнесу і для вінничан, які подорожують», - зазначив заступник Вінницького міського голови Владислав Скальський.

Владислав Скальський

«Минулого року з бізнес клубом ми досить часто подорожували з Вінниці. Те що з Вінниці тепер є щоденний маршрут до Києва - це крок до розширення перевезень наших вінничан. Обласна державна адміністрація всіляко підтримуватиме цю ініціативу», - додав директор департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької ОДА Володимир Мережко

Варто відзначити, що минулого року з аеропорту «Вінниця» здійснено більше 800 регулярних та чартерних авіарейсів та перевезено 52 000 пасажирів. Порівняно з попереднім роком, кількість пасажирів збільшилась у два з половиною рази. А кількість рейсів з вінницького летовища збільшилась більші ніж на 50%.

«Ми надзвичайно зацікавлені в співпраці з авіакомпанією МАУ, адже щоденні рейси до Борисполя – це нові можливості для пасажирів і аеропорту», - каже директор КП «Аеропорт Вінниця» Ярослав Мазурець.

Ярослав Мазурець

Квитки на новий рейс «Вінниця – Київ-Вінниця» можна придбати в касах, контактному центрі та на офіційному сайті МАУ, а також у спеціалізованих агенціях.



Переглядів: 5360
Поширень: 0