Вчора, 26 березня, у Вінницькому міському палаці дітей та юнацтва ім. Лялі Ратушної відбулося відкриття IV етапу 32 Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури. Для участі в олімпіаді до міста прибули 157 учасників з 25 областей України, педагогічні працівники – керівники команд, а також члени журі, які будуть оцінювати результати першого та другого турів змагання.

До складу команди Вінницької області увійшли 5 учнів загальноосвітніх навчальних закладів:

  • Олександра Кір’як, учениця 9 класу комунального закладу «Навчально-виховний комплекс: загальноосвітня школа І-ІІІ ст. – гімназія №1» м.Хмільник;
  • Вікторія Берко, учениця 10 класу КЗ «Вінницький технічний ліцей»;
  • Ангеліна Березовська, учениця 10 класу КЗ «Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №36 Вінницької міської ради»;
  • Юлія Клименко, учениця 11 класу КЗ «ЗОШ І-ІІІ ст. №32 Вінницької міської ради»;
  • Анастасія Валявська, учениця 11 класу КЗ «НВК: ЗОШ І-ІІІ ст. – гімназія №2 Вінницької міської ради».

У Вінниці розпочалися змагання серед юних мовознавців України

Боротиметься жіноча команда за першість під керівництвом Людмили Конецул, вчителя української мови та літератури КЗ «Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №13 Вінницької міської ради».

З вітальним словом до учасників олімпіади, викладачів та гостей звернувся голова оргкомітету, в.о. директора Департаменту освіти і науки Вінницької облдержадміністрації Володимир Буняк: «Ми щиро раді бачити вас на Вінниччині, землі, яка подарувала Україні та світові багато видатних людей. Одним з таких видатних уродженців нашої землі є Микола Пирогов, який окрім досягнень в медицині, зробив великий внесок в розвиток вільного навчання, перше, за що йому треба дякувати, – відміна тілесного покарання. Я дякую вам, за посильний вклад в розвиток української мови та літератури, а також дякую вашим наставникам за той міцний фундамент знань, який дасть вам можливість розвиватися в майбутньому і втілювати в життя власне я. Бажаю всім успіху на змаганнях».

У Вінниці розпочалися змагання серед юних мовознавців України

Побажання успіху перед початком змагань почули юні мовознавці і від головного спеціаліста відділу змісту освіти, мовної політики та освіти національних меншин Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Олени Котусенко та голови журі олімпіади – декана Львівського національного університету імені Івана Франка, доктора філологічних наук, професора Святослава Пилипчука.

У Вінниці розпочалися змагання серед юних мовознавців України

Так, сьогодні, 27 березня учасники виконають завдання першого туру з української мови, а завтра виконуватимуть завдання другого туру з української літератури. Ознайомитися з результатами змагань та оскаржити рішення журі виконавці завдань зможуть у четвер. Вкінці тижня, у п’ятницю відбудеться урочисте закриття олімпіади та оголошення переможців.

У Вінниці розпочалися змагання серед юних мовознавців України

Бажаємо учасникам успіху!



Переглядів: 3045
Поширень: 0