Як зазначив начальник Служби автомобільних доріг Вінницької області Ігор Корольчук, загалом мережа доріг загального користування Вінниччини складає 9,5 тисяч км. З них 1997,9 км – дороги державного значення, що включають міжнародні, регіональні та територіальні. В 2018 році на ремонт доріг загального користування державного значення заплановане фінансування в розмірі 1,8 млрд. грн. З яких на поточний середній ремонт передбачено 1,6 млрд. грн. та 137 млн. грн. буде направлено на експлуатаційне утримання.

В поточному році, як і в минулому, ремонти проводитимуться за «маршрутним» принципом. Через область проходить дві дороги міжнародного значення М-12 та М-21. Так, автодорога М-12 «Стрий - Тернопіль - Кропивницький - Знам’янка» входить до проекту Go Highway, що поєднуватиме чорноморські порти Одеси та Миколаєва з польським містом Гданськ на Балтійському морі. У Вінницькій області протяжність даної дороги складає 185,4 км. У 2017 році відремонтовано понад 30 км, а на 2018 рік заплановано відновлення ще 54 км траси. Згідно окремої бюджетної програми Урядом виділено 1,2 млрд. грн. на поточний середній ремонт ділянок на даній дорозі.

«Що стосується фінансування, то для проведення ремонту доріг місцевого значення цього року виділено 561 млн. грн. Для порівняння - в минулому році на місцеві дороги було виділено 90 млн. грн. Це є одним з показників, які демонструють позитивні результати реформи децентралізації, яку впроваджує Уряд України. Також, 180 млн. грн. буде направлено на поточний середній ремонт доріг, які увійшли до переліку тих, що найбільше потребують ремонту. Серед критеріїв за якими складався даний перелік є стан покриття, кількість населених пунктів вздовж цих доріг і поєднання районних центрів. Крім того, для проведення цьогорічного ремонту, автодороги обирались відповідно до наступних критеріїв: поєднання населених пунктів районного значення та місцевого значення, можливість під’їзду до медичних установ та закладів освіти, можливість виїзду населення із сіл та селиш до доріг регіонального, територіального, або міжнародного значення», - зазначив Ігор Корольчук.

Цьогоріч на ремонт доріг місцевого значення виділено майже на 500 млн грн більше ніж минулого року

Окрім того 400 млн. грн. заплановано на ремонт а/д М-21 «Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський» в напрямку від міста Вінниця до Житомирської області.

Також, з 1 січня 2018 року 7 тис. 519,7 км доріг загального користування місцевого значення передано на баланс Вінницької облдержадміністрації. Цей рік є перехідним тому за рішенням ОДА замовником робіт на дорогах місцевого значення буде Служба доріг у Вінницькій області.

«Аварійно-ямковий ремонт проводиться на даний час низькими темпами через несприятливі погодні умови. Коли середньодобова температура сягатиме 10 градусів за Цельсієм вище 0 буде повноцінно розпочато дані роботи. Для цього вже заготовлено всі необхідні матеріали. Зокрема, закуплено більше 20 тис. тон. кам’яних матеріалів та близько 500 тон бітуму. Головним завданням, яке поставила перед нами Служба автомобільних доріг у Вінницькій області є забезпечення повноцінного проїзду автошляхами області, яке ми маємо на меті виконати в найближчі терміни. Також, до 1 червня мають бути виконані всі необхідні роботи для забезпечення проїзду дорогами державного значення на території Вінниччини загальна протяжність яких складає біля 2 тис. км.», - додав директор ДП «Вінницький облавтодор» Ігор Шаповал.

Цьогоріч на ремонт доріг місцевого значення виділено майже на 500 млн грн більше ніж минулого року

Фінансування доріг місцевого значення здійснюється за рахунок субвенцій із державного Дорожнього Фонду, в розмірі 35% від надходжень. На 2018 рік на область виділено 561 млн. грн. на поточний ремонт та експлуатаційне утримання доріг місцевого значення.

 



Переглядів: 3456
Поширень: 0