Вінниця продовжує співпрацю з сусідніми територіальними громадами. 30 березня, під час сесії міської ради, депутати проголосували за затвердження проекту Угоди між Вінницькою міською та Стадницькою сільською радами щодо виділення субвенції з міського бюджету селу Стадниці. Кошти на умовах співфінансування з сільським бюджетом будуть направлені на продовження робіт з капітального ремонту сільського будинку культури, будівництво газопроводу по одній з вулиць та вибірковий капремонт дорожнього покриття.

Співпрацю із навколишніми громадами Вінницька міська рада розпочала у 2013 році. Тоді було прийнято рішення укласти угоди про передачу субвенції з міського бюджету бюджетам сусідніх сіл та селищ.

На черговій сесії міської ради 30 березня депутати підтримали проект Угоди між міською радою та Стадницькою сільською радою щодо передачі з міського бюджету Вінниці до сільського бюджету Стадниці субвенції на соціально-економічний розвиток села у 2018-му році.

Ці кошти будуть направлені на вибірковий капітальний ремонт дорожнього покриття частини вулиці Вишнева. Також частина виділених грошей буде витрачена на продовження робіт з капітального ремонту сільського будинку культури та будівництво газопроводу по вулиці Пушкіна. Загалом з міського бюджету буде виділено на ці потреби 800 тис грн.

«Ми з 2007 року працюємо зі Стадницею щодо надання субвенцій на розвиток села. Там поблизу є міський полігон і сортувальна станція твердих побутових відходів. Зі свого боку ми виконуємо ті зобов’язання, які взяли перед територіальною громадою Стадниці. Цього разу субвенція буде спрямована на потреби села в частині будівництва газогону, капітального ремонту дорожнього покриття та ремонту сільського клубу», - зазначив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Ще одним рішенням міська рада передала субвенцію на матеріальну допомогу мешканцям Стадниці на будівництво індивідуальних водогонів до приватних осель (за умови співфінансування мешканців). Загальна сума – майже 262 тис. грн. А також – на проведення розрахунків за водопостачання КП «Вінницяоблводоканал» з водорозбірних колонок села в загальному обсязі 238,2 тис грн (мешканці користуються цією послугою на безоплатній основі).

Відтак загальна сума субвенцій з міського бюджету, які будуть направлені до бюджету села у 2018-му році, складатиме 1,3 млн грн.

Нагадаємо, що під час минулої сесії, яка відбулась 23 лютого, депутати міської ради проголосували за передачу у 2018 році з міського бюджету Вінниці субвенції на соціально-економічний розвиток селищному бюджету Десни та сільському бюджету Агрономічного. Загальна сума становить більше мільйона гривень.



Переглядів: 2263
Поширень: 0