За інформацією Вінницького обласного центру здоров’я станом на понеділок 23 квітня у закладах первинної медичної допомоги області укладено 56 тис 111 декларацій з сімейними лікарями. У Вінниці визначилися із медичним супроводом 20 тисяч 106 пацієнтів.

Найбільшу кількість укладених угод зафіксовано у Барському, Калинівському, Гайсинському, Жмеринському та Іллінецькому центрах первинної медичної допомоги. Також серед лідерів опинилися заклади «первинки» міста Козятина, Ладижина, Липовця і Літина. 

Загалом, у Вінницькій області майже 800 сімейних лікарів, які готові до укладання декларацій з пацієнтами. Даної кількості фахівців цілком достатньо, аби кожному жителю області надавались якісні медичні послуги сімейної медицини. Також бажаючі мають можливість укладати декларації з приватними лікарями, але за умови дотримання усіх визначених законодавством вимог. Зокрема, мова йдеться про лікарів, які мають ліцензію, власний медичний кабінет, відповідний табель оснащення затверджений Міністерством охорони здоров’я України, тих лікарів, що увійшли і мають встановлену систему «eHealth-електронне здоров’я» та електронний підпис.



Переглядів: 1628
Поширень: 0