Відтепер у Програмі «Муніципальне житло» можуть брати участь громадяни, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС; міська рада розширює напрямки підтримки підприємців, які братимуть кредити на енергоефективні проекти; а по вулиці А. Первозванного проведуть реконструкцію мережі водопроводу. Про це йшлось сьогодні під час сесії міської ради.

27 квітня на сесії міської ради було розглянуто 38 питань. Серед іншого депутати ухвалили зміни до Програми економічного і соціального розвитку м. Вінниці на 2018 рік. Ними передбачено реконструкцію мережі водопроводу по вулиці А.Первозванного та будівництво водогону і прокладання каналізації в приватному секторі по вулиці Верхарна.

Також депутати підтримали рішення про покращення матеріально-технічної бази дитячо-юнацької спортивної школи «Вінниця». Одним з питань сесії було затвердження Програми «Муніципальне житло м. Вінниці» в новій редакції. «Це важливе рішення, тепер перелік категорій громадян, які мають право на участь у Програмі, доповнено категорією громадян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС», - зазначив міський голова Сергій Моргунов. Також запроваджено механізм бронювання квартир не вище другого поверху для людей з інвалідністю І групи та ряд інших змін з точки зору підготовки документів для можливості в участі Програми «Муніципальне житло».

Також депутати схвалили зміни до рішення «Про затвердження Концепції Вінницького індустріального парку», які обумовлені нормами законодавства та направлені на задоволення потреб потенційних інвесторів.

Крім того, сьогодні були внесені зміни до рішення щодо Порядку часткової компенсації відсотків за залученими кредитами суб’єктам малого та середнього підприємництва за рахунок коштів міського бюджету м.Вінниці. «Це важливий проект. Міський бюджет буде компенсувати відсотки по кредиту протягом трьох років. На сьогодні ця Програма почала працювати. Два суб’єкти підприємницької діяльності вже отримали кредит, є десять заявок. Наразі вносимо зміни, які стосуються лише розширення напрямків кредитів, додається напрямок щодо заходів з енергозбереження і підвищення енергоефективності», – зазначив Сергій Моргунов.

Нагадаємо, що восени 2017 року Вінницькою міською радою, в рамках Марафону можливостей для бізнесу, було укладено угоди про співпрацю з двома державними банками – АТ «Ощадбанк» та АБ «Укргазбанк». Потім затвердили Порядок часткової компенсації відсотків за кредитами суб’єктам малого та середнього підприємництва м.Вінниці за рахунок міського бюджету.

Зміни в діючий Порядок стосуються розширення напрямків кредитів: на розвиток підприємницької діяльності та на заходи з енергозбереження і підвищення енергоефективності. Ці зміни дозволять вінницьким підприємцям компенсувати вартість кредитних ресурсів за рахунок нарощення податкових платежів при реалізації еко-проектів. Формула для розрахунку компенсації залишилась незмінною: 75% від різниці в податках протягом першого року кредитування, 50% - протягом другого, 25% - протягом третього.

Депутати схвалили рішення й про затвердження Положення про відкриті дані Вінницької міської ради. Впровадження політики відкритих даних забезпечить право кожного на доступ до публічної інформації у формі відкритих даних. Міський голова звернув увагу на важливість цього рішення, оскільки воно напряму стосується прозорості діяльності Вінницької міської ради.



Переглядів: 1815
Поширень: 0