Замість 840 днів компанія-забудовник має намір вміститися у 780 — про подробиці умов будівництва вінницького кардіоцентру домовлялися учасники переддоговірної зустрічі. 26 квітня представники Департаменту капітального будівництва Вінницької міської ради, департаменту охорони здоров’я Вінницької обласної державної адміністрації та компанії з супроводу та технічного нагляду будівництва «Ептіса сервісіос де інженерія, С. Л.». провели діалог із ТОВ «КСМ-Груп», що відповідатиме за будівельні роботи.

Завершення будівництва на 2 місяці раніше необхідне для чіткого дотримання терміну дії субпроекту. Тобто, до 30 вересня 2020 року кардіоцентр не лише потрібно збудувати, але й наповнити обладнанням і ввести в дію комплексно.

«Процедури Світового банку є визначеними, тому вкрай важливо досягати спільної згоди між двома сторонами щодо завершення будівництва саме у червні 2020 року», — наголосила Олена Житанська, заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, заступник керівника Групи управління субпроектом.

Новий кардіоцентр у Вінниці за 780 днів: проект Світового банку входить у активну фазу

Представники підрядної компанії погодилися розглянути пропозицію зі скорочення терміну виконання робіт і надати оновлений робочий план до Договірної Угоди. Додаткове опрацювання креслень, а також питання реєстрації проекту у відповідних службах з боку замовника пришвидшить виконання робіт у скорочений термін.

Новий кардіоцентр у Вінниці за 780 днів: проект Світового банку входить у активну фазу

«Ми готові розглянути пропозицію зі скорочення термінів виконання робіт та розраховуємо на двосторонню ефективну співпрацю. При цьому звертаємо увагу замовника на низку поточних місцевих питань, вирішення яких дасть нам змогу вчасно побудувати кардіоцентр», — підсумував Віктор Зборовський, заступник генерального директора ТОВ «КСМ-ГРУП».

Новий кардіоцентр у Вінниці за 780 днів: проект Світового банку входить у активну фазу

Наразі сторони готуються до підписання Угоди, передбачаючи, що це відбудеться уже в травні.

Нагадаємо, що у Вінницькій області з 2015-го втілюється субпроект Світового банку «Складова розвитку системи охорони здоров’я Вінницької області, направлена на покращення медичної допомоги хворим із серцево-судинною патологією», метою якого є зменшення смертності населення від серцево-судинних захворювань шляхом підвищення ефективності медичної допомоги на вторинному рівні.

Новий кардіоцентр у Вінниці за 780 днів: проект Світового банку входить у активну фазу

«Спорудження нового лікувально-діагностичного центру на Вінниччині, яке фінансує Світовий банк, — це не лише кількісне досягнення результатів субпроекту. Область має один з найвищих в Україні показників смертності від серцево-судинних захворювань. Тому очевидні практичні кроки наближають нас до якісних змін у системі надання медичної допомоги зокрема хворим із гострим коронарним синдромом, — вважає Володимир Федик, головний спеціаліст департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, заступник керівника Групи управління субпроектом.



Переглядів: 3088
Поширень: 0