До Дня Пам’яті та примирення і 73 річниці Перемоги у Другій cвітовій війні у Вінниці відбудеться низка заходів. Серед них – акція «Перша хвилина миру», нагородження ветеранів, концерт у рамках проекту «Славним прадідам великим – правнуки достойні», театралізована церемонія покладання квітів до Меморіалу Слави тощо.

8 травня до Дня Пам’яті та примирення о 21:00 на Європейській площі пройде акція «Перша хвилина миру». Запрошуються всі вінничани, які бажають взяти участь в цьому заході та викласти лампадками квітку маку.

9 травня о 10:00 у кінотеатрі «Родина» представники влади привітають ветеранів. Вперше такий захід відбувається саме у кінотеатрі, який, до речі, був нещодавно відремонтований. Цього дня тут проходитиме безкоштовний перегляд тематичних фільмів. Об 11:00 на площі Європейській відбудеться покладання вінків та квітів до Меморіалу Слави.

Відбудуться заходи цього дня й на проспекті Космонавтів (біля дитячого майданчику навпроти Прозорого офісу). Тут, з 14:00 до 17:00  проходитиме концерт у рамках проекту «Славним прадідам великим – правнуки достойні». У ньому візьмуть участь 120 дітей зі школи мистецтв «Вишенька». Співорганізатори заходу – депутати міської ради Олександр Парвадова, Павло Задорожнюк, Олександр Дан, Андрій Андрєєв.

А у Центральному парку культури та відпочинку з 12:00 розпочнеться фестиваль польової кухні.

Також заходи до Дня Перемоги проходитимуть у мікрорайонах Пирогово та Сабарів. Там відбудеться покладання квітів до пам’ятника воїнам визволителям та святкова концертна програма «Тих днів не змовкне слава».

До речі, цього дня о 14.00 на площі Стуса (Хмельницьке шосе,7) розпочнеться відкритий Чемпіонат України з багатоборства тілоохоронців.



Переглядів: 3397
Поширень: 0