Одним з нових правил у сфері надання субсидій, прийнятим Постановою Кабінету Міністрів, є запровадження інформування органів соціального захисту про обставини для перерахунку такої допомоги. Це потрібно буде зробити у 30-денний термін. Про це йшлось під час прес-конференції, яка нещодавно відбулась у мерії.

Директор департаменту соціального захисту міської ради Лариса Попова розповіла, що вся інформація, яку будуть подавати отримувачі субсидій, і те, що вони будуть декларувати, перевірятиметься. Це робитимуть структурні підрозділи шляхом надання запитів до певних структур. Серед них - Державна фіскальна служба, Пенсійний фонд України, Держприкордонслужба, міграційна служба.

Серед обставин для перерахунку призначеної житлової субсидії, про які потрібно повідомляти, – зокрема зміна у складі зареєстрованих у житловому приміщенні, зміни у складі сім’ї члена домогосподарства.

В 30-денний термін треба повідомляти органи соціального захисту й про зміну переліку витрат на управління багатоквартирним будинком, зміну управителя, виконавця комунальних послуг, створення об’єднання.

Також – про здійснення купівлі або набуття права іншим законним способом на земельну ділянку, квартиру (будинок), транспортний засіб (механізм), будівельні матеріали, інші товари довгострокового вжитку або оплату (одноразово) будь-якої послуги на суму, яка на дату купівлі, оплати, набуття права власності в інший законний спосіб перевищує 50 тис. гривень, тощо.



Переглядів: 1911
Поширень: 0