У Вінницькій області продовжується реалізація проекту спільно зі Світовим банком «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». Субпроект «Складова розвитку системи охорони здоров’я Вінницької області», був розпочатий у 2015 році та направлений на покращення медичної допомоги хворим із серцево-судинною патологією.

«Сьогодні ми укладаємо договір на виконання будівельно-монтажних робіт, включаючи технологічне обладнання, загальною вартістю більше 480 млн. грн., - зазначив заступник голови ОДА Ігор Івасюк.- В минулому році було оголошено проведення торгів на будівництво кардіоцентру та запрошено до участі всі зацікавлені компанії. Протягом періоду подання пропозицій 13 компаній висловили зацікавленість у тендерних процедурах. Пропозиція, надана компанією ТОВ «КСМ-ГРУП» (Київ, Україна), виявилась найкращою за технічними показниками та найнижчою за ціновою пропозицією.

У Вінниці за кошти Світового банку розпочинають будівництво найсучаснішого кардіоцентру

Ігор Івасюк також зазначив, що в ході переддоговірної зустрічі, сторони домовились про скорочення тривалості виконання робіт з 840 на 792 дні, що дасть змогу впровадити всі роботи по Проекту вчасно та в строки здійснити розрахунки з підрядником.

У Вінниці за кошти Світового банку розпочинають будівництво найсучаснішого кардіоцентру

Під час підписання угоди представники підрядної компанії зазначили, що реалізують багато проектів міжнародного класу, зокрема, об’єктів промислового і житлового призначення у м. Києві та в інших регіонах України та запевнили, що якісно і в найкоротший термін виконають проект у місті Вінниці: «Починаємо роботи орієнтовно з 1 червня поточного року і плануємо закінчити основні капітальні роботи 30 червня 2020 року. До серпня місяця нам буде потрібен час для того, щоб здати об’єкт в експлуатацію».

У Вінниці за кошти Світового банку розпочинають будівництво найсучаснішого кардіоцентру

Заступник Вінницького міського голови Галина Якубович підкреслила:

«Сьогодні в місті вже функціонує кардіоцентр - досить потужний і добре відомий на теренах України. Цьогоріч він зайняв перше місце в державі по наданню послуг хворим на серцево-судинні патології. Приміщення нового центру будуватиметься по вул. Хмельницьке шосе на території, де зараз розміщені декілька лікувальних закладів міста. Там зручна транспортна розв’язка,очевидно,що громадяни з інших областей, які поруч – Житомирської, Хмельницької, Тернопільської також користуватимуться послугами нового сучасного Центру серцево-судинної патології».

У Вінниці за кошти Світового банку розпочинають будівництво найсучаснішого кардіоцентру

Планується, що у новому кардіоцентрі, площею 17 тис. кв. м. у м. Вінниці працюватиме понад 400 осіб. Він розрахований на 138 ліжок та 6 ліжок реанімації.

Довідково:

Станом на 15.05.2018 року розрахункова вартість укладених за субпроектом договорів складе 21 709,9 тис. дол. (38 договорів, включаючи операційні витрати) або 66,3% від позики.

З початку реалізації проекту вибірка коштів (перераховано з рахунку позики) складає 1 268 тис. дол. США, з них фактично сплачено 692,4 тис. дол. США.



Переглядів: 4822
Поширень: 0