Господарським судом Вінницької області у 2017 році задоволено позов прокуратури Вінницької області та прийнято рішення про повернення у власність держави лікувального пансіонату «Ластівка» в смт Стрижавка.

Будівлі пансіонату "Ластівка" площею понад 9 тис м2 вартістю 2,4 млн грн розташовані у лісопарковій зоні селища Стрижавка поблизу історико-меморіального комплексу пам’яті жертв фашизму (ставка «Вервольф»). У ньому свого часу відпочивали та проходили лікування одночасно понад 900 осіб, у тому числі діти, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Прокуратурою в суді доведено, що у 2001 році виконавчим комітетом Стрижавської селищної ради протиправно оформлено право приватної власності на нерухоме майно зазначеного пансіонату за профспілковою організацією, оскільки воно перебувало у державній власності та передавалось Українській республіканській раді по туризму та екскурсіях Федерації профспілок України виключно у відання. Після незаконного рішення у 2004 році, на підставі договору купівлі-продажу, пансіонат перейшов у власність приватної юридичної особи.

Рішенням господарського суду, яке набрало законної сили, визнано недійсними рішення виконавчого комітету Стрижавської селищної ради та договір купівлі-продажу, а також визнано за державою право власності на будівлі пансіонату.

Урядом 10.05.2018 видано розпорядження про віднесення нерухомого майна пансіонату “Ластівка” до сфери управління Вінницької обласної державної адміністрації.

Зазначене рішення Кабінету Міністрів України дозволить визначити Вінницьку обласну державну адміністрацію уповноваженим органом управління нерухомим майном пансіонату з метою подальшої його передачі у власність територіальної громади м. Вінниці для створення на базі зазначеного майна дитячого оздоровчого табору для лікування та відпочинку дітей з малозабезпечених сімей, учасників антитерористичної операції.



Переглядів: 1693
Поширень: 0