Міський Палац дітей та юнацтва, що на Хмельницькому шосе 22, вже восени матиме нове сучасне футбольне поле із трибунами на 439 місць. Це буде найбільший сучасний стадіон з-поміж збудованих у Вінниці з 2011 року стадіонів комунальної власності. На майданчику буде облаштовано відеоспостереження. Як відбуваються будівельні роботи, оглянув під час виїзної наради 17 травня міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

Біля Палацу дітей та юнацтва під час виконання робіт також облаштують стоянку для автомобілів на 49 паркомісць, обхідну доріжку, зовнішнє освітлення, інформаційне табло та огородять територію навчального закладу. Під трибунами проектом передбачені роздягальні чоловічі та жіночі, санвузли для відвідувачів, в тому числі для маломобільних груп населення. Будівельні роботи планують завершити до початку нового навчального року.

Наразі будівельники проводять будівельно-монтажні роботи по виносу інженерних мереж. Адже, якщо б мережі так і знаходилися б на території футбольного поля, – за потреби ремонту його щоразу довелося б перекопувати. Також працівники виконують демонтаж старої огорожі та уже встановили частину нової.

Біля Палацу дітей та юнацтва будують нове футбольне поле, яке зможе приймати змагання європейського рівня

«Будівельні роботи розпочали у березні, плануємо завершити до вересня. Уже закуплені усі необхідні матеріали для штучного покриття, та й загалом все, що необхідне для облаштування майданчика. Наразі виносимо з місця забудови інженерні мережі – це каналізація, водопровід, теплотраса, кабелі. Перенесли зовнішнє освітлення на іншу сторону, розширимо тротуар. Облаштуємо 10 місць на трибунах для малобільних груп», - розповів директор департаменту капітального будівництва міськради Ігор Кравець

Вінницький Палац дітей та юнацтва – один з найбільших позашкільних закладів України, тут навчається близько 4800 дітей. Тепер для проведення тренувальних занять з міні-футболу, футболу та легкої атлетики заклад матиме сучасне футбольне поле. Раніше тут була лише зелена зона, де вихованці грали у футбол.

Біля Палацу дітей та юнацтва будують нове футбольне поле, яке зможе приймати змагання європейського рівня

«Ми маємо 60 видів гуртків – у них займається 257 груп. Самим потужним є відділ художньо-естетичного виховання. Цього року у нас 191 дитяча група працюють на бюджетній основі і 66 на госпрозрахунковій основі – це додаткові освітні послуги, які надає заклад. В 11 навчальних закладах і двох підліткових клубах працюють наші філії. Раніше ми мали зелену зону, яку час від часу підсипали землею, сіяли траву, аби можна було грати у футбол. На сьогоднішній день Вінницька міська рада будує для нас повноцінний стадіон», - каже директор Палацу дітей та юнацтва Світлана Мусійчук.

Проект будівництва цього сучасного стадіону реалізується завдяки можливостям децентралізації: завдяки Урядовій програмі з державного бюджету на будівництво виділено 13 млн грн та 6 млн грн - із міського бюджету.

Біля Палацу дітей та юнацтва будують нове футбольне поле, яке зможе приймати змагання європейського рівня

«Стадіон – це потреба для міста в цілому. Ми прийняли рішення, що необхідно покращувати матеріально-технічну базу, і в першу чергу для молодого покоління, на базі шкіл. Але цими спортивними комплексами можуть користуватися усі вінничани в тому чи іншому мікрорайоні міста. До речі, один із випускників футбольного гуртка Палацу дітей та юнацтва наразі є гравцем клубу «Шахтар». Тож, думаю, тут є можливості для підготовки спортсменів професійного рівня. Стадіон також може бути корисним школі №26 і для всіх жителів цього району. Цей стадіон повнорозмірний, буде збудований за всіма стандартами, і зможе використовуватись для проведення змагань європейського рівня», - зазначив під час виїзної наради міський голова Сергій Моргунов.

У рамках проведення будівельних робіт також буде дещо розширено виїзд з вулиці Генерала Арабея на Хмельницьке шосе за рахунок архітектурного рішення. А саме – завдяки заокругленню огорожі на перетині вулиць.

Біля Палацу дітей та юнацтва будують нове футбольне поле, яке зможе приймати змагання європейського рівня

З 2011-го року, коли в місті збудували перше спортядро для учнів 34 і 35 шкіл, у Вінниці уже є 28 оновлених або збудованих спортивних майданчиків у закладах середньої освіти.



Переглядів: 3443
Поширень: 0