На вінничан та гостей міста чекає цікава розважальна та мистецька програма на різний вік та смак. На святі усі відвідувачі знайдуть розваги для себе та зможуть приємно і цікаво провести час.

Святкування стартує о 14:00 на майдані Незалежності із танцювального флешмобу, в якому візьмуть участь 1500 учасників Одразу після офіційного відкриття, розпочнеться симфо-шоу у виконанні оркестра «PRIME ORCHESTRA», яке продовжиться танцювальним шоу від київського колективу «JAZZBALLETKIEV».

В центрі міста також проходитиме фестиваль «VinBookFest», де діятиме книжкова виставка-ярмарок українських видавництв та книгарень, різні майстер-класи. Можна буде відвідати міні-музей «Історія книги», тематичні фотозони та побачити просторові інсталяції, мистецький проект «Архітектурна мозаїка Європи», різні виставки та живі скульптури. Ближче до вечора для вінничан та гостей міста на майдані Незалежності виступить українська співачка Христина Соловій.

Вулиця Соборна стане місцем проведення проекту «Вулиця європейського мистецтва». Тут діятимуть творчі локації «Класика», «Сучасне мистецтво» та «Джаз». На центральній вулиці міста виступатимуть кращі колективи міста, області та Республіки Польща. Будуть розташовані різноманітні фотозони, інсталяції в 3D форматі, квіткові композиції. Уже традиційно будуть розташовані «живі» фонтани. Також діятиме проект «Графіті Life» - будуть створювати графіті картину на спеціальних полотнах. А ще танцюватимуть «Віденський вальс по-вінницьки». На Соборній проводитимуся різноманітні майстер-класи та будуть облаштовані зони відпочинку.

Афіша Святкування Дня Європи у Вінниці

На площі Європейській проходитиме уже VII всеукраїнський фестиваль «Студентська весна». На сцені у денній програмі під час гала-концерту виступатимуть учасники фестивалю, а з 18.00 гостей свята розважатимуть зіркові гості із «Ліги Сміху» - команди «Загорецька Людмила Степанівна» та «Стояновка». Окрім того тут проходитиме виставка «Європейська освіта в Україні».

Майдан Небесної Сотні стане справжнім українським куточком. На сцені виступатимуть кращі фольклорні колективи області і міста. В рамках проекту «Україна вишивана» тут влаштують виставку традиційного національного вбрання Східного Поділля, покажуть вишиті рушники майстрів Вінниччини, тематичні фотозони та проведуть майстер-класи з ручної вишивки. Родзинкою цієї локації стане дефіле у національних костюмах та стилізованому українському одязі.

У Центральному міському парку на майдані біля Літнього театру виступатиме «Зірковий олімп». Для вінничан та гостей свята співатимуть наші земляки-учасники різноманітних ТВ-шоу. Зокрема Богдан Совик, Еліна Мбані, Олександр Подолян, Валентин Біленький, Олександр Онофрійчук та інші. На алеях парку знову проходитиме фестиваль вуличної їжі «Vinnytsia Food Fest». Різноманітними смаколиками можна буде поласувати 19-20 травня.

Афіша Святкування Дня Європи у Вінниці

Майдан біля Водограю перетвориться на один великий розважальний майданчик для дітей. Тут встановлять батути, каруселі, дитячі атракціони, різноманітні фотозони та інсталяції. Влаштують родинний арт-пікнік. Усі розваги для дітей будуть безкоштовні. А о 20:00 для відвідувачів цієї локації гратиме програму «Історія продовжується» оркестр «ВінБенд».

На Центральному міському стадіоні з 12:00 триватиме фестиваль «Сила міст-5». Відомі українські стронгмени влаштують показові виступи, а також відбудуться всеукраїнські змагання з чирлідингу.

Ще однією локацією, яка буде задіяна цього року на святі вперше, – буде площа «Ліверпуль». У проекті «Liverpool Music» вінничани та гості міста зможуть побачити виступи кращих рок-гуртів Вінниці. Також цікавим буде проект «Жива поезія» - зі сцени лунатимуть твори легендарного Шекспіра англійською мовою. Прикрасять локацію тематичні фотоінсталяції з «бітлами» та на британську тематику.

За традицією, У День Європи центральна частина міста буде пішохідною

Читайте також: Як їздитиме громадський транспорт Вінниці під час тимчасового перекриття руху по вулиці Соборній на День Європи



Переглядів: 3294
Поширень: 0