Книга «З когорти великих: Василь Стус в історії університету» - результат спільної роботи колективу авторів-упорядників – Віри Просалової, Анатолія Загнітка і Тетяни Нагорняк, за підтримки адміністрації Донецького національного університету імені Василя Стуса. Видання відбиває історію присвоєння Університету імені свого славетного випускника, українського правозахисника, науковця, поета та Героя України Василя Стуса. Ім’я Василя Стуса для Донецького національного університету є знаковим, тому що відображає силу Духу університетської родини, утверджує неперервну тяглість історії, відбиває активну позицію в національно-державних розбудовних процесах. Викладачі ДонНУ імені Василя Стуса продовжують переосмислювати значення цієї могутньої постаті, у якій поєднується сила та громадянська позиція колективу вишу з мальовничим вінницьким краєм і його громадою.

До книги також увійшли автобіографія поета, спогади матері, сестри, дружини, друзів, однодумців, які підтримували митця у скрутну хвилину. Особлива увага у книзі приділена посмертному життю Василя Стуса, що підтверджується і перевиданням його віршів, і відтворенням величного образу поета в мармурі, бронзі, віршах, виставках, кінофільмах.

Книга «З когорти великих: Василь Стус в історії університету» адресована молодому поколінню, яке має відчути обов’язок перед пам’яттю про поета, всім тим, хто цікавиться його життям і творчістю, історією і перспективами розвитку Донецького національного університету імені Василя Стуса. Презентація книги відбувається у Ювілейний рік – 80-річчя від дня народження В.С. Стуса.

У рамках запланованої програми заходів відбудуться:

  • Презентація книги «З когорти великих: Василь Стус в історії університету».
  • Вільний мікрофон.

У заходах візьмуть участь:

  • Роман Гринюк, ректор ДонНУ імені Василя Стуса;
  • Михайло Каменюк, голова Вінницької організації НСПУ;
  • Вадим Вітковський, редактор газети «Вінницький край»;
  • Валентина Сторожук, заступник редактора газети «Вінницький край»
  • Ніна Гнатюк, поетеса, член Національної спілки письменників України, заступник голови громадської організації «Вінницьке земляцтво у місті Києві»;
  • Тетяна Нагорняк, проректор ДонНУ імені Василя Стуса;
  • Віра Просалова, Анатолій Загнітко, автори-упорядники книги, викладачі ДонНУ імені Василя Стуса.

Місце проведення: Коворкінг-центр ДонНУ імені Василя Стуса – м. Вінниця, вул. 600-річчя, 21/108

Початок о 11:30.  



Переглядів: 1966
Поширень: 0