Сьогодні, 22 травня, у Вінниці розпочався навчальний візит в рамках загальнонаціональної програми «Маршрути успіхів» для представників органів місцевого самоврядування. Представники Асоціації міст України (АМУ) з 20 областей вивчали досвід Вінниці в рамках співпраці влади і громади. Працюватимуть представники АМУ у Вінниці два дні.

У перший день візиту робота учасників заходу триває у Вінницькому Хабі. На зустрічі побував і Вінницький міський голова Сергій Моргунов. Він розповів про ідею створення у Вінниці NGOхабу.

«Два роки ми займалися створення NGOхабу. Важливо, що тепер ми маємо майданчик для співпраці із громадськими організаціями. Якщо говорити про наше місто, то чимало громадських організацій приймають активну участь у житті міста», - каже міський голова Сергій Моргунов.

Два дні у Вінниці управлінці з усієї України вивчатимуть досвід співпраці влади і громадських організацій

Директор КП «Інститут розвитку міст» Аліна Дяченко розповіла учасникам заходу про проект «Місто змістів», який створює простір для взаємодії та партнерства між громадянським суспільством Вінниці, міською радою та соціально-відповідальним бізнесом. В рамках навчального візиту учасники програми «Маршрути успіху» відвідають ГО «Гармонію» та мікрорайон Тяжилів, де реалізувалося ряд успішних проектів в рамках проекту «Бюджет громадських ініціатив». Також покажуть учасникам заходу роботу «Прозорих офісів», «Цілодобової варти» та Ситуаційного центру.

Проект «Маршрутами успіху» фінансується USAID та передбачає щомісячні візити членів АМУ в різні міста, які діляться цікавими практиками та наочно показують успішні «кейси».

«У Вінниці ми вивчатимемо співпрацю влади і громади, синергію у пошуку рішень для розвитку міста. Співпраця влади і громади у Вінниці – це одна з найкращих практик місцевого розвитку. Вінницький Хаб став одним із найкращих майданчиків для співпраці відповідального бізнесу, міської ради і активної громадськості. Сподіваємося, що учасники візьмуть для себе чимало корисно і втілять ідеї у своїх містах», - зазначила координатор з питань комунікацій АМУ Олександра Змієвець.

Два дні у Вінниці управлінці з усієї України вивчатимуть досвід співпраці влади і громадських організацій

Варто зазначити, що минулого року подібний навчальний візит уже відбувався у Вінниці. В книгу кращі практики місцевого самоврядування «Маршрути успіхів» увійшов вінницький досвід реорганізації транспортної системи міста.



Переглядів: 1830
Поширень: 0