Про те, як цього літа відпочиватимуть школярі, діти учасників АТО та інших пільгових категорій розповіла директор Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької облдержадміністрації Наталя Заболотна.

«2 червня перша група дітей, які потребують особливої уваги та підтримки: діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти загиблих учасників бойових дій на Сході, поїхали на відпочинок до моря за кошти обласного бюджету. Продовжується оздоровлення дітей за бюджетні гроші у «Артеку»,що в Київській області та у таборі «Молода гвардія». Куди щомісяця направляються діти-відмінники навчання, переможці предметних олімпіад та різноманітних змагань і творчих конкурсів. На цьому тижні мають бути завершені процедури по двом лотам: відпочинок та оздоровлення для дітей Вінницької області»,- повідомила Наталя Заболотна.

Щодо дитячих оздоровчих таборів, які розташовані на території Вінницької області (17 стаціонарних закладів), зокрема, про їх атестацію і обстеження технічної готовності до роботи, Наталя Заболотна зауважила: «Тільки 5 із 17 таборів є у державній комунальній власності, а решта закладів – приватні. Тож відповідальність за протипожежну безпеку дітей несуть власники таборів. Під час атестації їм буде наголошено на необхідності серйозного підходу до даного питання».

Варто зазначити, що 30 травня 2018 року за ініціативи Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької облдержадміністрації члени сімей загиблих учасників антитерористичної операції зі всієї області вирушили на санаторно-курортний відпочинок у клінічний санаторій «Авангард» м. Немирів.

Це 11 батьків військових, які загинули на сході України та 4 вдови з дітками дошкільного і шкільного віку з м. Вінниці і Жмеринки, Калинівського, Тульчинського, Ямпільського, Бершадського, Чечельницького, Шаргородського Томашпільського районів.

Зі слів Наталі Заболотної: «Вінницька область перша в Україні, яка звернула увагу на необхідність вирішення питання оздоровлення дружин та батьків загиблих героїв-атовців та їхніх дітей. Адже сьогодні, на жаль, ця категорія не має такого права на законодавчому рівні. Минулого року ми організували власний інноваційний проект, аналогів якого в Україні наразі немає, з санаторно-курортного відпочинку дружин загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції разом з дітьми дошкільного і шкільного віку в санаторії «Авангард» м.Немирів. Так, за рахунок коштів обласного бюджету ми мали змогу оздоровити 9 вдів з 11 дітками. Саме від наших учасниць ми отримали позитивні відгуки про свій відпочинок і побажання продовжувати нашу ініціативу. Цьогоріч ми розширили категорію учасників - це батьки загиблих (померлих) атовців».

З 30 травня по 12 червня 2018 року члени сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції разом з дітьми відпочиватимуть у клінічному санаторії «Авангард» м. Немирів. Професійний персонал санаторію, який славиться своєю кваліфікацією вищого класу, працюватиме над тим, щоб не тільки створити для них затишну домашню атмосферу, а й надати професійні лікувальні процедури, психологічну допомогу. Також на відпочиваючих чекає захоплюючий відпочинок і розваги - це тенісний корт, спортивні майданчики, кілька залів ЛФК, туристичні маршрути, музейні кімнати, картинна галерея, танцювальний зал і багато іншого.

Заходи для вказаної категорії громадян проводяться в рамках виконання Обласної комплексної цільової програми підтримки учасників антитерористичної операції, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції на 2016-2018 роки, затвердженої рішенням 7 сесії обласної Ради 7 скликання від 30.06.2016 №123.

Володимир Буняк – в. о. директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації повідомив учасникам наради, що відсьогодні, з 4 червня, в області розпочали роботу пришкільні табори: «На Вінниччині їх налічується 219, що дозволяє охопити літнім відпочинком більше 20 тисяч дітей. Враховуючи оздоровчу кампанію в школах-інтернатах, починаючи з цього тижня, статусні діти від’їжджають на відпочинок та оздоровлення в Херсонську та Одеську області.



Переглядів: 1868
Поширень: 0