Сьогодні, 4 червня, у Вінниці розпочався Європейський Тиждень Сталої Енергетики. Він триватиме до 9 червня. За цей час у місті планується ряд цікавих та розважальних заходів. У Прозорих офісах міста транслюватимуться відеоролики на екологічну тематику. Метою даної події є популяризація енергоощадного способу життя та використання відновлювальних джерел енергії.

Розпочався Європейський Тиждень Сталої Енергетики із анкетування відвідувачів «Зеленого офісу», що розташований у Прозорому офісі «Вишенька». Бажаючі пройшли опитування «Енергозбереження вдома та на роботі». Всі учасники опитування отримували еко-подарунки - LED-лампочки, еко-сумки чи еко-блокноти з ручками.

З 4 по 8 червня у «Зеленому офісі» відвідувачам розповідатимуть про заходи з енергоефективності. Консультації можна буде отримати з 10:00 до 15:00 години.

6 червня відбудеться екскурсія на твердопаливну котельню, що по вул. Баженова, 15А. Відзначимо, що КП «Вінницяміськтеплоенерго», Вінницька міська рада за підтримки Державного секретаріату з економічних питань Швейцарської Конфедерації впровадили цей Проект з енергоефективності.

9 червня у місті відбудеться велопробіг «Зарядись енергією». Стартує він о 10:30 на площіа В. Стуса. Далі учасники поїдуть по вул. Блока, вул. Пирогова, вул. Келецькій, вул. 600-річчя, Хмельницькому шосе, Центральному міському парку, вул. Грушевського і кінцева точка – площа Європейська.

У Вінниці розпочався Європейський Тиждень Сталої Енергетики

На Європейській площі у суботу відбудеться виставка енергозберігаючого обладнання, матеріалів, електроавтомобілів та велотранспорту. Діятиме інформаційно-консультаційний центр для жителів та гостей міста, де, крім іншого, можна буде дізнатись інформацію щодо роздільного збору побутових відходів. Проводитимуть консультації представники ФГ «Подільська громада» та ТОВ «Еко-Драйв».

А ще «Подільська громада» влаштує еко-квест для дітей. Це буде інформаційна гра на тему: «Екологічне місто», учасники отримають еко-подарунків. Також можна буде зіграти у настільну гру EcoBattle.

З 19:00 до 21:30 години на Європейській площі в рамках Тижня Сталої Енергетики відбудеться виступ творчих колективів.

Усіх бажаючих організатори запрошують долучитися до відзначення Європейського Тижня Сталої Енергетики у Вінниці.



Переглядів: 2108
Поширень: 0