В Україні вже третій тиждень триває проведення основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання.  6 червня абітурієнти складали тест з історії України, під час якого необхідно було виконати 60 завдань протягом 150 хвилин.

Між іншим, результат виконання завдань частини тесту «Історія України ХХ – початку ХХІ століття (№1 - 30)» за вибором випускника може бути зарахований як державна підсумкова атестація з історії України. Натомість, результат виконання завдань всього тесту буде використаний абітурієнтами під час прийому документів до вищих навчальних закладів.

Вже у четвер, 7 червня, буде опубліковано правильні відповіді на завдання тесту з метою інформування учасників зовнішнього незалежного оцінювання. Результати тестування будуть розміщені на інформаційних сторінках учасників ЗНО до 21 червня.

За інформацією Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти, цьогоріч у зовнішньому незалежному оцінюванні з історії України взяли участь 6346 абітурієнтів області, що становить 94,8% від загальної кількості зареєстрованих абітурієнтів у регіоні (6691 осіб).

Учасники тестування, які не змогли взяти участь в зовнішньому оцінюванні через об'єктивні причини, можуть до 12 червня подати заяву до регіонального центру оцінювання якості освіти про участь у додатковій сесії ЗНО. Додаткове тестування з історії України відбудеться 6 липня.



Переглядів: 1372
Поширень: 0