У приміщенні обласної державної адміністрації 13 червня відбулась зустріч голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія та голови Вінницької обласної Ради Анатолія Олійника з президентом Міжнародної діабетичної федерації (IDF), професором Нем Чо.

Професор Нем Чо прибув на запрошення Української діабетичної федерації. Завітавши до регіону з робочим візитом, почесний гість відвідав Вінницький обласний клінічний високоспеціалізований ендокринологічний центр та взяв участь у прес-конференції щодо впровадження програми профілактики цукрового діабету другого типу.

У Вінниці спільно з президентом Міжнародної діабетичної федерації професором говорили про шляхи профілактики діабету

Під час зустрічі президент Міжнародної діабетичної федерації (IDF), професор Нем Чо поділився власними враженнями від робочого візиту та розповів про досвід боротьби із цукровим діабетом на різних рівнях. «На сьогодні ми перебуваємо у стані справжньої війни – війни проти цукрового діабету. Дуже приємно, що у вашому регіоні лікарі та влада працюють спільно над цією проблемою. У майбутньому впливовими країнами стануть саме ті, які інвестуватимуть у сферу охорони здоров'я, адже чим більша кількість здорових громадян, тим більше можливостей для розвитку інших галузей. Приємно, що м. Вінниця також має на меті стати провідною ланкою у вирішенні питань стосовно прогресу медичної галузі».

У Вінниці спільно з президентом Міжнародної діабетичної федерації професором говорили про шляхи профілактики діабету

Сторони обговорили новітні методи та можливості для боротьби із цукровим діабетом. За словами, президента Міжнародної діабетичної федерації (IDF), професора Нем Чо важливе значення має спосіб використання відповідних методів та ефективність препаратів з урахуванням індивідуального підходу до кожного пацієнта.

На сьогодні дослідницький центр у Сеулі розробляє механізм трансплантації бета-клітин підшлункової залози, проте наразі застосування цього методу відбувається лише на рівні певних напрацювань у лабораторних умовах. Прогресивним напрямком боротьби із цукровим діабетом у Південній Кореї є використання стовбурових клітин з метою зниження кількості ампутацій кінцівок. Також професор Нем Чо розповів про особливості комп’ютерної діагностики діабетичної хвороби ока, за допомогою якої можна встановити діагноз протягом 10 секунд.

У Вінниці спільно з президентом Міжнародної діабетичної федерації професором говорили про шляхи профілактики діабету

Під час зустрічі значна увага була приділена виявленню осіб, які належать до групи ризику щодо захворюваності на цукровий діабет. Одним із показників, які підвищують ризик захворюваності серед населення є паління, внаслідок якого в організмі людини продукується менше інсуліну. Зокрема, ризик захворіти на цукровий діабет для курців, молодших 65 років, становить 50%.

За словами президента Міжнародної діабетичної федерації, професора Нем Чо, інституцією заплановано відкриття понад 200 центрів у різних країнах світу. Зазначені центри нададуть можливість максимально швидко встановити діагноз діабету очей та зберегти зір багатьом пацієнтам.

У Вінниці спільно з президентом Міжнародної діабетичної федерації професором говорили про шляхи профілактики діабету

Для інформації

За офіційними даними, в Україні понад 1,5 мільйона хворих на цукровий діабет. Варто зазначити, що УДФ є членом Міжнародної діабетичної федерації з 1996 року.

На сьогодні хворі на цукровий діабет із великою надією спостерігають за діяльністю Міжнародної діабетичної федерації, яка об’єднує не лише науку, а й усіх, хто бере участь у розв’язанні питань зазначеної проблематики, а саме –лікарі, виробники препаратів та представники інших ланок.

На сьогодні у Вінницькій області проживають близько 51 тис. осіб, уражених цукровим діабетом.

Впливова міжнародна організація, визнана ООН, об’єднує національні діабетичні асоціації 187 країн світу. Саме за ініціативи IDF було прийнято Резолюцію ООН про діабет 61/22 від 20 грудня 2006 р. Визнаючи загрозу, що становить епідемія діабету для людства, Генеральна Асамблея ООН прийняла Резолюцію 61/225 про Всесвітній День Діабету, яка спонукала уряди усіх держав-членів ООН до розвитку національної політики та ухвалення національних програм щодо профілактики та лікування цієї хвороби.



Переглядів: 2407
Поширень: 0