Впродовж 24 - 25 червня 2018 року в інфекційне відділення Бершадської окружної лікарні інтенсивного лікування з ознаками гострої кишкової інфекції було госпіталізовано 23 особи, 9 з яких - діти до 15 років.

При госпіталізації хворі скаржились на загальну кволість, біль в животі, блювоту, пронос, підвищення температури тіла. Всім госпіталізованим встановлено попередній діагноз: "Гострий гастроентероколіт". В ході розслідування було встановлено, що усі госпіталізовані 23 червня 2018 року були присутні на святкуванні випускних вечорів в с. Бондурівка (сільський будинок культури) та в с. Стратіївка (шкільна їдальня).

Страви для святкування обох випускних вечорів замовлялись та готувались в кафе "Вербка" с. Вербка Чечельницького району та доставлялись до місць проведення заходів без холодильного обладнання.

Працівники кафе були допущені до роботи без пройденого медичного огляду в повному об’ємі. Дослідження питної води, на якій готувалися страви, відсутні. Постачання продукції в кафе здійснюється з продуктової бази Де-люкс м. Бершадь та частково з ринків смт. Чечельник та м. Бершадь (домашні ковбаси, копчене м’ясо, овочі та фрукти). Від усіх 23 захворілих відібрано матеріал для лабораторного дослідження, матеріал в роботі.

В ході розслідування спалаху фахівцями Бершадського міжрайонного відділу лабораторних досліджень ДУ "Вінницький ОЛЦ МОЗ України" лабораторно обстежено 6 працівників кафе, для лабораторних досліджень в кафе "Вербка" відібрано: 5 проб готових страв, 1 проба води питної із сільського водогону, 40 гігієнічних змивів. Хворі отримують відповідне лікування.

Бактеріологічні лабораторні дослідження відібраного матеріалу тривають. В осередку проведена заключна дезінфекція. До адміністративної відповідальності притягнуто власницю кафе та директора НВК. 

Станом на 27 червня 2018 року в інфекційному відділенні Бершадської окружної лікарні інтенсивного лікування та у Чечельницькій лікарні планового лікування знаходиться 62 особи, серед яких 23 дитини з ознаками гострої кишкової інфекції. Всім госпіталізованим встановлено попередній діагноз "Гострий гастроентероколіт". Перебіг захворювання у всіх хворих середнього ступеню важкості.

Всього в святкуванні випускних вечорів в Чечельницькому районі в с. Бондурівка приймало участь 68 осіб та в с. Стратіївка - 85 осіб.

Про подальший перебіг та результати лабораторних досліджень буде проінформовано додатково.



Переглядів: 222593
Поширень: 0