На центральній вулиці Києва МНС України було організовано проведення Всеукраїнської акції «Зробимо життя безпечним». На сцені, розташованій на Європейській площі, за участю Міністра МНС Нестора Шуфрича, Міністра МЗС Костянтина Грищенка, заступника Київського міського голови Ігоря Добруцького, а також глави представництва Європейського Союзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшера був продемонстрований відеоролик про мужній вчинок юного вінничанина, Дениса Гукасяна, який 24-го лютого 2010 року врятував 7-річну Анастасію Мельник, котра провалилася під кригу на водоймі.

За цей по-справжньому героїчний вчинок Нестор Шуфрич нагородив Дениса відзнакою МНС України «За відвагу в надзвичайній ситуації» I ступеня та вручив йому і врятованій ним Анастасії цінні подарунки. З ранку до вечора виступали артисти, творчі колективи обласних управлінь та ВУЗів МНС, проводились різноманітні вікторини та конкурси за участю громадян на тематику безпечної життєдіяльності, розповсюджувалась сувенірна продукція виготовлена регіональними відомствами МНС тощо. Зокрема, усі бажаючі мали змогу дізнатися, як правильно діяти під час надзвичайних ситуацій, ознайомитись із рятувальною технікою, а також завітати до мобільного госпіталю МНС України, розгорнутого на Хрещатику, на власні очі побачити спеціальне рятувальне спорядження та роботу медиків МНС.

«Сьогодні ми відзначаємо Дні Європи в Україні. Мабуть, символічно, що саме в цей день ми даємо оцінку події, яка несе в собі всю філософію життя. Немає нічого ціннішого, ніж життя людини. Саме захист людського життя є спільною метою та головним завданням країн Європейського союзу та України. Тому я хочу привітати всіх із європейським святом та запросити нашого юного героя Дениса до славетної сім’ї рятувальників. Я переконаний, що сьогоднішній приклад буде підхоплений і стане зразком для наслідування. Ми – країна героїв, і добре, що у нас є такі герої, як Денис, які ризикуючи власним життям рятують інших. Таких прикладів у нас багато», – зазначив у своєму виступі Міністр МНС.

Нестор Шуфрич також подякував усім представникам європейських держав в Україні за велику допомогу нашій державі у прагненні зробити все задля підвищення добробуту громадян, збереження та розвитку демократичних цінностей.


Переглядів: 2945
Поширень: 0