Третього червня Військово-історичний музей Повітряних Сил ЗС України поповниться новим експонатом – бойовим літаком МіГ-15.

У Вінницю привезли бойовий літак з Північної Кореї

Це перша реактивна машина у світі, якою так захоплювалися, і водночас так боялися потенційні супротивники Радянського Союзу. Літак зарекомендував себе на війні в Північній Кореї. Перший виліт здійснив у 1947 році, а на озброєння надійшов у 1949-му.

У Вінницю привезли бойовий літак з Північної Кореї

– МіГ-15 встановлюємо на честь вірного сина українського народу, видатного льотчика, тричі Героя СРСР Івана Кожедуба, – каже начальник музею Володимир Дерновий. – До 3-го червня плануємо виконати усі роботи. Такого експоната немає у жодному музеї. Це бойова машина, яка брала участь у бойових діях в Північній Кореї. Саме Іван Кожедуб очолив групу льотчиків на МіГ-15-тих, які отримали завдання захистити небо корейців від нальотів американської авіації. І це їм вдалося. Це стала одна із найяскравіших сторінок бойового застосування реактивної авіації.

У Вінницю привезли бойовий літак з Північної Кореї

Як повідомив начальник музею, наразі проходять основні роботи із монтування фюзеляжу, крил та інших складових. У перших числах червня у Вінниці очікують урядову делегацію, і літак до цього часу вже має поповнити колекцію музею.


Переглядів: 6793
Поширень: 0