Мовляв, на цей вінницький завод хочуть привезти 1,5 тисячі китайців, і ті за 30 доларів на місяць покажуть нам, з яким ККД потрібно працювати.

Інформацію про китайських робітників начальник головного управління економіки облдержадміністрації Андрій Гижко назвав перебільшеною. А от те, що на вінницький "підшипник" накинув оком китайський покупець - таки правда.

- Була розмова з китайською делегацією, розглядалося питання про викуп заводу, - повідомив Андрій Гижко. - Вони хочуть розвивати завод за трьома напрямками: виробництво підшипників, виробництво зварювальних апаратів та випуск прогулянкових катерів та яхт. Нині тривають переговори з донецькими власниками заводу.

Пригледів наш "підшипник" китайський концерн "Яндекс-Груп". За словами Андрія Гижка, цей концерн доволі відомий, має штаб-квартиру у Гонконгу. Спектр продукції - надзвичайно широкий: від літатів до побутової техніки.
- Інформація про вінницький підшипниковий завод відкрита, - пояснює Андрій Гижко. - На нашому сайті є інформація про те, що підприємство у кризовому стані, і ми шукаємо шляхи вирішення цієї ситуації. Китайська делегація звернулась до нас через радника Кабінету Міністрів та посольство.
Водночас Андрій Петрович не виключає, що в разі зміни власника підшипникового заводу новий господар може привезти до Вінниці так званих управлінців чи менеджерів.
- Працюють же у нас на "Барлінеку", - каже він. - Але робітники там вінничани.
Та й селити китайців десь було б необхідно. А коли китайська делегація оглядала підшипниковий, гостям показали, що тут і гуртожитки є, де живуть вінницькі працівники, які на заводі кожний гвинтик знають, є і училище - де можна кувати кадри. Словом, намагалися довести недоцільність такої ініціативи.
Поки ж китайці домовляються з донецькими. Центр інтересів - Вінницький підшпниковий завод.


Переглядів: 4882
Поширень: 0